2015. 04. 09. 17:01

Deutsch Tamás dolgokat mond

Miközben zajlik a tapolcai kampány, tombol a Quaestor-botrány és az Orbán-Simicska háborúban is sorra hullanak a harcosok, nem szabad elmenni egy szintén rendkívüli fontosságú hír mellett: dübörög Deutsch Tamás homokozója, az Internetkon is. Mint ismert, a nemzeti zabhegyezés legkirívóbb példáját még az internetadó miatt hozta létre a kormány, hogy csökkentse a további arcvesztést.

Miután a kormány totálisan beégette magát az internetadó ötletével, előremenekülve létrehozta ezt az értelmes kezdeményezésnek nehezen nevezhető látszat-bizottságot, hogy teljesen egyértelmű és vitathatatlan dolgokat vitasson meg, illetve triviális dolgokat mondjon ki. Nem is találhattak volna ehhez a rendkívül nehéz tevékenységhez megfelelőbb arcot, mint egy igazi thrash-celebet, a David Hasselhoff-i értelemben vett Politikusht: Deutsch Tamást. Aki maga is előszeretettel lóg az interneteken szabad idejében - bár ne tenné, tehetjük hozzá. 
 
A miniszterelnöki biztos úr ezúttal a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Infokommunikációs Kollégiumával együtt vitatott meg különböző dolgokat, s folytatott szakmai egyeztetést megint csak más dolgokról.
 
dfg
 
Igen, MTK-s telefon, biztosan azon is van internet! (fotó: Internetkon)
 
 
Eszerint megtudhattuk, hogy fontos a 
 
a megfizethető internetszolgáltatás, 
 
a digitális kompetenciák fejlesztése, 
 
a világháló mindenki számára elérhetővé tétele, 
 
a felhasználók és adataik védelme, 
 
a technológiának a gazdaság fejlesztését támogató felhasználása, és
 
hogy minél több színvonalas tartalom és szolgáltatás legyen elérhető
 
A tudományos igényességű tanácskozáson az is kiderült, hogy szintén fontos a
 
a startup cégek támogatása, 
 
a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások bevonását a szélessávú internethálózat fejlesztése, és a 
 
a kisebb cégek internetes jelenlétének támogatása
 
Nem csak ígérgetnek!
 
Aki azt hiszi, hogy a felsorolt fontos dolgok majd csak úgy elszállnak a digitális térben, nagyot téved! Íme a bizonyíték:
 
Deutsch Tamás közölte: a jövő hétre áll össze a konzultációra bocsátani javasolt húsz kérdés, a lista pedig egy újabb egyeztetési kör után, április végén kerül a kormány elé, majd májustól minden, 14. évét betöltött magyar polgár véleményt nyilváníthat e témában.
 
Javasoljuk, hogy kezdetnek elég, ha annyit kérdezünk: mégis mennyi adóforintba is kerül ez a bohóckodás?