Deviánsokért tüntettek a "jogvédők"

Mármint azok, akik csak és kizárólag szexuális kisebbségekért és a feltételezett cigányellenességért szoktak kiállni. Díszes kompánia gyűlt össze az orosz nagykövetség előtt.

A "szexuális kisebbségeket diszkrimináló" oroszországi törvények visszavonását követelték mintegy százan - emberjogi és melegjogi aktivisták, illetve szimpatizánsaik - az Oroszországi Föderció Nagykövetsége előtt kedden délután Budapesten.

plk

A "tömeg": Retteghetnek Moszkvában :)

Az Amnesty International Magyarország és melegjogi civil szervezetek által szervezett demonstráció résztvevői szív alakú transzparenseket emeltek a magasba, olyan magyar, angol és orosz nyelvű feliratokkal, mint "a szerelem emberi jog", "a szerelem nem bűn" illetve egy Vlagyimir Putyint vastagon kifestett arccal ábrázoló kép is látható volt, amellyel a résztvevők fényképezkedtek.
    
Hanzli Péter, a Háttér Társaság a Melegekért szervezet ügyvivője hangsúlyozta: a "nem-hagyományos szexuális kapcsolatok propagálását" tiltó törvény egy olyan gumiszabály, ami mindenre ráhúzható. Könyveket tiltanak be miatta és kulturális rendezvények, például filmfesztiválok lehetetlenülnek el.
    
Szerinte a szabályozás által az orosz állam bátorítja az LMBTQI-közösség elleni agresszív homofób támadásokat is.
   
Természetesen a rendezvényen fel kellett szólalnia Jenei Orsolyának, Amnesty International Magyarország irodavezetőjének is. A magyarokat ért súlyos támadások idején mélyen hallgató AI vezetője úgy vélekedett, hogy az orosz állam gyakorlatilag megszünteti az állampolgári egyenlőséget az LMBTQI-közösség számára, illetve nem fogadja el, hogy a szexuális irányultság az identitás megváltoztathatatlan része. Felszólította az orosz államot a jogszabály visszavonására és a homofób támadások kivizsgálására.

Most biztosan összerezzentek Moszkvában tőlük.

MTI nyomán - alfahir.hu