2015. 11. 06. 17:08

DiCaprio most már lassan tényleg megkaphatja az Oscart

Eddig is kizárólag A-listás hollywoodi filmeket vállalt el DiCaprio, sztárrendezőkkel és -gárdával, de most a tavalyi Oscar-verseny egyik nagy győztese, Alejandro González Iñárritu filmjében láthatjuk legközelebb. Ebben az a pláne, hogy bár Iñárritu már korábban is több rangos díjat nyert, és Oscarra is jelölték a Bábel című filmjéért, de tavaly a Birdmanért három Oscart kapott, ami egyrészt elég sok, másrészt elég friss fejlemény, hiszen csak egy éve volt. Így az Iñárrituval való együttműködés talán most kihozza DiCaprióból az Oscart érő alakítást - vagy legalább a szobrot.

Illetve nem teljesen erről van szó. Hiszen DiCaprio nagyon is kiemelkedő alakítást nyújtott már jópár moziban - soha nem ez választotta el az Oscartól. Nagyon prózai oka van ennek: minden évben volt valaki, aki még nála is jobb volt. Most viszont minden jel arra mutat, hogy amennyire csak tud, túllicitál magán. A The revenant, vagyis A visszatérő előzetese magáért beszél: már ebben a pár percben látszik, hogy DiCaprio megint maximális teljesítményt tett le az asztalra, és tényleg apait-anyait beleadott a játékba:

Alejandro González Iñárritu valóban elképesztő teljesítményre sarkallta stábját és főszereplőjét,DiCaprio-t, hogy lefilmezhessék a kanadai vadonban medvetámadást túlélő, majd társai által magára hagyott kincskereső szenvedéseinek és bosszújának történetét: a forgatás hóban és fagyban zajlott, DiCaprio hónapokig nem borotválkozhatott, valamint a nyers húsevést is bevállalta. 
 
"Nem kerestem színészt, tudtam, hogy csak Leonardóval csinálhatom meg a filmet" mondta a rendező. "Ő az egyetlen, aki ezt el tudja játszani, és ő is gyorsan megértette, hogy ez az ő szerepe. Mindent vállalt, mindent bedobott. Őrületes időket éltünk át együtt."
 
Ha DiCaprio ennyi csalódás után már le is mondott az Oscarról, erre legalább biztosan emlékezni fog. Mi meg nagy valószínűséggel az alakítására.