Duna-parti hajókban gyújtanak lángot a pesti bevándorlás-pártiak

Mint ismeretes, a múlt héten az Orbán-kormány kiküldte a magyar állampolgároknak a bevándorlással kapcsolatos Nemzeti Konzultációját. A Migráns Szolidaritás (MigSzol) elnevezésű csoport szerint: „aki ezt a konzultációt elolvassa, rögtön rá fog jönni, hogy ez a kampány durva xenofób propaganda.”

A MigSzol szerint a kérdőív aláássa a demokratikus döntéshozatalt, és az a célja, hogy növelje a félelmet és az idegenellenességet a magyar társadalomban a migránsok hamis megvádolásával. Az érdekes hátterű szervezet nem fogadja el, hogy a migrációt és a terrorizmust önkényesen összekötik.

A MigSzol mindezért keddre, a Deák térre tüntetést szervezett, majd a tervek szerint a parlamenti Duna-parton papírhajókat fog hajtogatni a Nemzeti Konzultációs kérdőívekből. Az általunk nem ismert eredeti elképzelésen környezetvédelmi okokból változtatott a csoport, az esemény közösségi oldalán ez szerepel:

„A papírhajókat nem fogjuk rátenni a vízre, csak egyet, jelképesen, a többit pedig a parton helyezzük el, bennük a mécsesekkel.”

A MigSzol az összejövetelen szétosztja az "Egy ember sem illegális" – feliratú matricáit is. Mint ismeretes, a Jobbik népszavazást kezdeményez a bevándorlás ügyében - jelentette be Vona Gábor az N1TV Vona7 című műsorában. Az N1TV Felderítő című műsorában beszámolt arról is, hogy a Nyugati tér környékén lakók jelezték, hogy a pályaudvar melletti Eiffel teret elfoglalták a bevándorlók.