Dúró Dóra nemzeti konzultált a tankönyvesek szakmai vezetőjével

Dúró Dóra országgyűlési képviselő, a Kulturális bizottság elnöke közösségi oldalán adott hírt arról, hogy a Valódi Nemzeti Konzultáció keretében találkozott Kereszty Péterrel, a Tankönyvesek Országos Szakmai Egyesületének (TANOSZ) elnökével, aki az egész magyar tankönyvkiadásra történő rálátással idézte fel az elmúlt évek eseményeit, és fogalmazott meg olyan véleményt, javaslatokat, amelyek magyar tankönyvkiadók szerint javára válnának az oktatásügynek, és persze a gyerekeknek.

Az ellenzéki politikus szerint erre azért volt szükség, mert lesújtó a szakmai körök véleménye a kormány elmúlt években megvalósult tankönyvpolitikájáról. Dúró szerint nemcsak az elfogadhatatlanul gyenge színvonalú, sok esetben tanításra alkalmas könyvekkel van baj, hanem azzal is, ahogy az érintettek puszta meghallgatása nélkül átalakították a tankönyvkiadás rendszerét. A jobbikos országgyűlési képviselő hozzátette, hogy rendkívül fontosnak tartja a kapcsolatfelvételt, illetve a kapcsolattartást az olyan szakmai szervezetekkel, amelyek átfogó és reális képpel rendelkeznek az általuk képviselt területről:

„...nem csak a kormányzati felkészülésnek, hanem a XXI. századi politikai kultúra jegyében magának a kormányzásnak is alapfeltétele.”

– húzta alá Dúró Dóra. A helyzet tarthatatlanságát jelzi, hogy mint arról beszámoltunk februárban szabad tankönyvválasztást, az állami tankönyv monopólium megszüntetését követelték országos tüntetésükön maguk a pedagógosuk is.