2014. 12. 01. 09:30

"Eddig ők loptak, most meg ti fogtok lopni".

Ma már nem fér bele Pokorni Zoltán Fidesz-alelnök szerint, hogy egyes vezető kormánypárti politikusok luxusórát hordjanak, drága utazásokra menjenek vagy sokmilliós, hatalmas házban lakjanak. Úgy vélte, ez a bosszantó „urizálás" az amerikai korrupciós vádak miatt már nem megengedhető. Korábban még kézlevágással és börtönnel fenyegette lopni készülő párttársait - írja az Origo.hu.

sdfMég jóval pártja 2010-es győzelme előtt sokkal keményebb szavakkal üzent Pokorni Zoltán azoknak a párttársainak, akik hatalomra kerülve netán lopni készülnének.

Pokorni 2010 márciusában, a kampányhajrában egy ajkai lakossági fórumon beszélt arról: „egy teljesen új világot kell kezdeni, s az elsőnek, aki belenyúl a pénztárba, annak le fogjuk vágni a kezét".

Azon múlik a következő kormány sikere, hogy a sajátjait illetően is kemény tud-e lenni - jelentette ki, hozzátéve: "a mieink előtt is világosnak kell lenni", hogy ha ők lesznek hatalomban, az nem jelentheti azt: "eddig ők loptak, most meg ti fogtok lopni".

A Fidesz győzelme és a kétharmados parlamenti többség birtokában végig vitt kormányzati ciklus vége felé ismét morális útmutatást adott párttársainak a Fidesz alelnöke - igaz, már engedékenyebbnek bizonyult a kézlevágásnál.

Egy idén januári, amúgy a rezsicsökkentést népszerűsítő mohácsi lakossági fórumon az elszámoltatás hatékonyságát hiányoló kérdésre úgy válaszolt: „Az elszámoltatás hatását sokkal fontosabbnak tartom a most hatalmon lévő fideszesekre".

Fontos, hogy elcsípjük a Gyurcsányékat, a Hagyót (...) De még fontosabb az elszámoltatás üzenete a most funkcióban lévő polgármestereknek, államtitkároknak, fideszes potentátoknak." Pokorni szerint ez az, hogy "nincs nyúlkálás, mert nem lesztek kihúzva a szarból párt alapon. És aki lop, az le lesz csukva"

Szerinte a kitiltási botrány, a korrupciós és az urizálás bizony vissza fog ütni. Pokorni úgy véli: egy felelős kormánytag vagy politikus nem engedheti meg magának ezt a fajta urizálást, ami korábban még "elment". 

Origo.hu nyomán - alfahir.hu