Edzett, sportos 40-50 éves lehet a Teréz körúti robbantó

Továbbra sem tudták azonosítani a Teréz körúti robbantót, aki egy szakértő szerint idősebb lehet, mint ahogy azt eddig gondolták. A hatóságok elemzik az elkövetőhöz köthető mobiltelefonos cellainformációkat is - írta csütörtöki számában a Magyar Idők.

Senki nem ismerte fel eddig a Teréz körúti robbantót, tudta meg hivatalos forrásból a lap. A megkérdezett - személyiségelemzéssel és profilalkotással foglalkozó - szakember a másodjára közzétett, jobb minőségű videó alapján úgy véli, hogy a merénylő inkább egy középkorú, 40-50 éves férfi lehet, aki láthatóan sportos, edzett, és jelenleg is ügyel a fittségére.

További felvételeket vizsgálnak a Teréz körúti robbantásról

Nagy Andrea szerint hétfő délutánig 430 bejelentés érkezett az ingyenesen hívható zöld számra, továbbá az elkövető felkutatása céljából létrehozott oldalra 30 kép- és videofelvételt töltöttek fel.A bejelentések ellenőrzése és a felvételek elemzése - a rendőrséggel együttműködve - folyamatosan zajlik.A Teréz körúti robbantás ügyében a nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség - a rendőrséggel együttműködve - továbbra is nagy erőkkel és soron kívül végzi - emelte ki.

A szakember szerint szikár, vékonyabb alkat, aki a hétköznapi életében még véletlenül sem öltözik úgy, ahogy az a felvételeken látszik. A vásárlás során még nála volt a hátizsák, amelyben ott lehetett a pokolgép. A feltűnő sivatagi katonai kalap a figyelemfelhívást erősítette. Az elkövető azt akarta, hogy mindenki a kalapra emlékezzen, és ne más, fontos részletekre, például az arcára.

Mint írják, a nyomozók minden bizonnyal már elemzik a férfi eddig ismert tartózkodási helyéhez tartozó mobilhálózati cellák adatait, amely alapján közelebb juthatnak a merénylőhöz.

Újabb felvételek! Ő robbantott a Teréz körúton

Úgy tűnik, az eddig vérprofinak tűnő robbantó bement vásárolni egy bekamerázott üzletbe is, többek közt az erről készült felvételeket tették most közzé a hatóságok. Uploaded by alfahir video on 2016-10-01. A rendőrség már korábban jelezte: várja a szemtanúk jelentkezését és az esettel összefüggésbe hozható felvételeket is. A nyomravezetőnek 10 millió forintos díjat ajánlottak fel.

A nyomozást irányító Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint a hatóság továbbra is egy 20-25 éves fiatalembert keres, aki a szeptember 24-i robbantás elkövetésével gyanúsítható.

Forrás
MTI nyomán