Egészségügyi kerekasztalt hív össze a Jobbik

Nemzeti egészségügyi kerekasztalt hív össze januárban a Jobbik - közölte a párt parlamenti frakcióvezető-helyettese kedden Debrecenben.

Lukács László György a Debreceni Egyetem klinikai központja előtt tartott sajtótájékoztatóján elodázhatatlannak nevezte, hogy mindazok akik tenni tudnak és akarnak az egészségügy helyzetének javítása érdekében, egy asztalhoz üljenek, és megállapodjanak a tennivalók nemzeti minimumáról.

A politikus az orvoselvándorlás kérdését, a kórházak adósságának rendezését és a dolgozói bérrendezést, benne a hálapénz ügyét jelölte meg a nemzeti egészségügyi kerekasztal legfontosabb témái között. Lukács László György utalt a 64 orvosra, akik nevüket vállalva nyílt levélben fogalmazták meg az egészségügy drámai helyzetét, és fordultak a megoldás érdekében a szaktárcához.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) válaszát mellébeszélésnek, a problémák „szőnyeg alá seprésének” minősítette a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

A Jobbik január elején összehívja a nemzeti egészségügyi kerekasztalt, ahol a politikai szereplők, az ágazat irányítói, a szakszervezetek, az érdekvédelmi szervezetek, az egészségügyi szakmai testületek, a tudomány képviselői együtt határozhatnak arról a nemzeti minimumról, amelyet azonnal meg kell tenni a magyar egészségügy érdekében - mondta a politikus.

Lukács László György szerint a kormánynak, illetve az egészségügyi államtitkárnak nincs oka arra, hogy ne csatlakozzon a kerekasztalhoz, sőt "a tempót is diktálhatják" a megoldás érdekében.

Forrás
MTI