2014. 12. 07. 18:39

Egy "másik társaság" fiatal magyar focistákat vert

A magyar labdarúgó bajnokság 17. fordulójának szombati mérkőzésén a Haladás 3:1-re legyőzte a Kecskemét csapatát. A történet azután válik érdekessé, amikor a szombathelyi csapat három játékosa egy helyi szórakozóhelyen akar ünnepelni. Az este folyamán ugyanis szembe találkoznak azzal a hazai jelenséggel, amit csak úgy hív a közbeszéd: "szóváltásba keveredni egy másik társasággal".

aA Nyugat.hu információi szerint Dvorschák Gábor, Mursits Roland és Városi Viktor a Bánya Cafe parkolójában került bajba. A lap szerint a három focista szóváltásba keveredett egy társasággal, majd a dolog tettlegességig fajult.

K. László leütötte Városi Viktort, aki eszméletét vesztette. Segítségére sietett Dvorschák és Mursits, de őket is helyben hagyták. Dvorschákot szintén fejbe ütötték.

A kiérkező rendőrök a három focistát, és a sörösüveggel verekedőt is előállították. Garázdaság miatt indult eljárás ellenük.

"Egy másik társaság": azaz cigánybűnözők

Nem lehet elfeledni, hogy 2009. február 8-án, hajnalban szintén egy "társaság" keveredett "szóváltásba" ünnepelni vágyó fiatal sportolókkal.

A Veszprém világhírű kézilabda csapatának román beállósát, Marian Cozmát bestiális módon szíven szúrták, a segítségére siető társait pedig szinten megkéselték és megverték. Csak a Gondviselésnek köszönhető, hogy a horvát Ivan Pesic és a szerb Zarko Sesum életben maradt.

Azóta persze kiderült, hogy a titokzatos "társaság" tagjai egytől-egyig közveszélyes cigánybűnözők voltak.

Visszataszító, ugyanakkor mindkét esettel kapcsolatban igaz: ha az elkövetők nem ismert embereket támadtak volna meg, valószínűleg az elkövetett bűncselekményeknek nem lenne hírértékük. De így legalább újból a felszínen lehet tartani a témát, rendet kell végre tenni ebben az országban.

Az viszont, elszomorító, hogy a társadalom többsége annyira rezignáltan veszi tudomásul a "társaságok" agresszív viselkedését, hogy struccként inkább a homokba dugja a fejét, semmint hogy fellépjen a nemzetünk pusztításának ezen minősített esete ellen.

Azonban, sajnálatos módon, egyre nehezebb elkerülni, hogy az ember ne "keveredjen szóváltásba egy másik társasággal".

alfahir.hu