2014. 09. 11. 10:44

Egy óra ingyen parkolást a mezőkövesdieknek is!

Lukács Attila, Jobbik polgármesterjelöltje és Jámbor Márk képviselőjelölt sajtótájékoztatón bejelentette: helyi népszavazást kezdeményeznek annak érdekében, hogy egy óra ingyen parkolási lehetőséget kapjanak a mezúkövesdiek. Ha a választási iroda elfogadja a kérelmet, aláírásgyűjtést indít a Jobbik. A kövesdiek akkor szavazhatnak majd az egy órás ingyen parkolásról, ha megközelítőleg 3500 aláírás összejön.

A helyi népszavazással azt szeretnék elérni, hogy az Mezőkövesden állandó lakhellyel rendelkezők egy órányit ingyen parkolhassanak a városban. Magyarországon és külföldön is vannak példák arra, hogy a helyiek parkolási kedvezményben részesülnek. Egy óra elegendő a mindennapos ügyintézéshez, így a kedvezmény nem jelentene nagyobb belvárosi forgalmat a mostaninál.

A kezdeményezést eljuttatják a helyi választási iroda vezetőjéhez, a mezőkövesdi jegyzőhöz, aki visszautasíthatja azt, ha úgy ítéli meg, hogy az ügy érintené a költségvetést. A Jobbik szerint a parkolási bevételek az VG Zrt.-n keresztül és nem közvetlenül kerülnek az önkormányzathoz, ezért kezdeményezhető a népszavazás. Az első lépés az aláírásgyűjtés lenne.

Lukács hozzátette, ha a kezdeményezést elutasítja a jegyző, további jogorvoslati lehetőségekkel fognak élni. Mint fogalmazott, ilyen módon is csökkenteni kell a lakosság terheit.

alfahir.hu