2015. 07. 02. 20:44
MTI

EL: magabiztos győzelemmel kezdett a Debrecen

A Debreceni VSC 3-0-ra legyőzte a montenegrói Sutjeska Niksic csapatát a labdarúgó Európa Liga-selejtező első fordulójának első, csütörtöki mérkőzésén.

A hajdúsági együttes Rene Mihelic révén szerzett vezetést bő negyedóra elteltével, a második félidőben aztán Dusan Brkovic és Ibrahima Sidibe is betalált. A DVSC így megnyugtató előnnyel várhatja az egy hét múlva esedékes idegenbeli visszavágót.

A Debrecen kezdeményezően lépett fel a találkozó elején, és erőfeszítése hamar eredményre vezetett, mert Mihelic bő negyedóra elteltével bevette a montenegrói kaput. A középpályás a vendégek kapusának rövid felszabadítását emelte kapásból, jó 30 méterről az üres kapuba. A folytatásban kiegyenlített játék volt a pályán, sőt Verpecz kétszer is nagy bravúrral védett, így a hajdúságiak megőrizték előnyüket a szünetig.

A folytatásban eleinte mezőnyjátékkal telt az idő, majd a Debrecen fokozatosan egyre nagyobb fölénybe került, és ez helyzetekben is megmutatkozott. Kondás Elemér együttese aztán három perc alatt két gólt szerezve magabiztossá tette előnyét, és ezzel igen jó helyzetből várhatja a visszavágót.