Életfogytiglant kapott a gyilkos állatorvos

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla kedden jogerősen annak a férfinak az életfogytig tartó fegyházbüntetését, aki több mint száz késszúrással megölte volt feleségét, és súlyosan megsebesítette annak élettársát tavaly májusban Pécsett.

A korábban állatorvosként dolgozó, 43 éves Lábady Norbert nem tudta feldolgozni a válását, és elhatározta: megöli volt feleségét. Késekkel, gáz-riasztó pisztollyal felfegyverkezve 2013. május 23-án a nő és élettársa otthonához ment, majd a lakásból kilépő párra támadt. A várandós nőt százhatszor, a férfit kilencszer szúrta, vágta meg, előbbi a helyszínen meghalt, utóbbi életveszélyes sérüléseket szenvedett. A gyilkost még az sem állította meg, hogy a férfi védekezésképpen gázspray-vel az arcára fújt.

Lábady Norbert a tettét követően elmenekült. A rendőrök a lakásán vártak rá. Amikor a férfi hazaért, rájuk akart lőni, de a fegyvere nem sült el, ekkor a rendőrök leteperték, megbilincselték. A táblabíróság Makai Lajos vezette tanácsa megalapozottnak találta az ügyben korábban eljáró Pécsi Törvényszék határozatát, amely a férfit előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete és fegyveresen elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt marasztalta el. A bíróság rendelkezett arról, hogy a gyilkos legkorábban negyven év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.

A büntetés kiszabásánál enyhítő körülményként vették figyelembe a vádlott büntetlen előéletét és részbeni beismerő vallomását, súlyosító körülmény volt, hogy az emberölés háromszoros minősített esetét követte el, és az is, hogy egyre brutálisabbá válnak az életellenes cselekmények.

Lábady Norbert az utolsó szó jogán annak a véleményének adott hangot, hogy az övénél súlyosabb bűncselekmények elkövetői enyhébb büntetéseket kapnak. Erre Makai Lajos bíró úgy reagált, hogy ezért a tettért ma ilyen büntetés jár Magyarországon.

MTI - alfahir.hu

sss
2019. Augusztus 19. | 17:02
Merkel és Orbán
sss
2019. Augusztus 19. | 17:02
Merkel és Orbán
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Kvárik Anita

Friss

Van ugyanis mit megtéríteniük az országnak. Vélemény.
Olyan súlyos az utasok helyzete, hogy azonnal ki kellene kötniük.
Már a NATO is foglalkozik az embargókat kijátszó szervezett bűnözői körökkel.
Galbács Mihály kitálalt a gyulai városvezetés mutyijairól.