2014. 12. 22. 18:02

Elhunyt a magyar világbajnok öklözők edzője

Elhunyt Fritz Sdunek ökölvívóedző, aki többek között Kovács Istvánt, Erdei Zsoltot és Balzsay Károlyt készítette fel profi pályafutása során. A magyar világbajnokok mellett a Klicsko fivéreket, Dariusz Michalczewskit és Felix Sturmot is világbajnoki címhez segítő szakember 67 éves volt. Az nso.hu információi szerint a szakember szívinfarktust kapott. Vasárnap lett rosszul a Kanári-szigeteken, s hétfőn egy hamburgi kórházban hunyt el.

Telefonhívást kaptam, közölték, Fritz a Kanári-szigeteken infarktust kapott, és másnap meghalt. Sokkol a hír, nem tudom elhinni – mondta el Felix Sturm az egykori világbajnok bokszoló, aki szintén Sdunek tanítványa volt.

a

(fotó: blikk.hu)

Dariusz Michalczewski, az Universum egyik legismertebb, szintén világbajnok bokszolója így reagált: sírok, nem tudom, mit mondjak. A boksz volt az élete, nemcsak az edzőm, a legjobb barátom is volt.  Mintha az apám lett volna – reagált Michalczewski.

A német Univerzum mesteredzője 1997-ben vált ismertté Magyarországon, a profinak álló Kovács István edzője volt, 2001-ben Kokó a WBO világbajnoka lett. Sdunek az Universumnál Erdei Zsoltot is világbajnoki címhez segítette (először 2004-ben), majd Balzsay következett (ő először 2009-ben nyert vb-övet), mindhármukkal visszavonulásukig együtt dolgozott.

Egészségi problémák miatt 2010-ben távozott az Universumtól, ezután külön foglalkozott többek között Erdeivel és Vitalij Klicskóval is.

A mester és tanítványa


alfahir.hu