2013. 10. 14. 07:35

Elhunyt Zsinka László

zsinkaEgy hónappal 60. születésnapja előtt tragikus hirtelenséggel, vasárnap reggel szívinfarktusban elhunyt Zsinka László, az egykori MIÉP legismertebb fővárosi szakpolitikusa - értesült a Hunhír.info.

Zsinka László 1953-ban született Szőnyben. 1977-ben szerzett diplomát a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Ipar szakán, 1977–2001-ig a Központi Statisztikai Hivatalban dolgozott, 1985-től nemzetközi sakkmester is - olvasható a politikus Wikipedia oldalán. A politikai életbe 1994-ben kapcsolódott be a MIÉP oldalán. A MIÉP parlamenti veresége után 2006-ig a párt fővárosi frakciójának vezetője maradt, 2006-ban a párt főpolgármester-jelöltje volt. Állandó vendégpolitikusa volt a legendás Pannon Rádió Rockszerda Budapest, a Magyarok fővárosa című műsorórájának.

1998 és 2006 között a Fővárosi Közgyűlés legaktívabb várospolitikusa, szakmai tudását és vitakészségét ellenfelei is elismerték. "Együtt élt, lélegzett és mozgott a várossal, és felépített egy olyan életművet, amely a liberálisokkal szembeni ellenzék várospolitikai kiskátéjának is nevezhető, és nyolcéves pályafutása alatt számos kérdésmegoldást elővetített a rezsicsökkentéstől, a fővárosi közművek visszaszerzésén át az elszámoltatásig" - olvasható a Hunhír portálon.

Zsinka 2010-től a Fővárosi Közgyűlés főtanácsadójaként tevékenykedett. Személyében a nemzeti oldal egy olyan elkötelezett, nagy tudású, elvhű és az igazságért mindig kiálló szakmapolitikust veszített el, akiről nyugodtan állíthatjuk, hogy Budapest életében jelen pillanatban pótolhatatlan.

alfahir.hu