Elindult a Jobbik aláírásgyűjtése a bevándorlás és korrupció ellen

A Jobbik aláírásgyűjtő kampányt indít. A legnagyobb ellenzéki párt elismeri, hogy a népvándorlás rendkívüli helyzetet teremt, de arra is felhívja a figyelmet, hogy Magyarországot meglopni ugyanúgy nem lehet, szükség idején a fosztogatás talán még nagyobb bűn.

Négy témával kapcsolatban foglalhatnak állást az emberek:

„Egyetért-e azzal, hogy kvóta vagy visszatoloncolás útján idegen országok polgárait ne telepítsék Magyarországra?”

A Jobbik úgy véli, e kérdésben népszavazás útján kellene nyomást gyakorolni a brüsszeli diktátumok ellen. A Fidesz azonban lesöpörte az asztalról azt a jobbikos indítványt, mely lehetővé tette volna e kérdésben az érdemi referendum kiírását, így a legnagyobb ellenzéki párt szerint a kormánypárt saját aláírásgyűjtő akcióját tette hiteltelenné.

„Egyetért-e azzal, hogy a mentelmi jogot el kell törölni, s a politikusbűnözők által elkövetett gazdasági bűncselekmények ne évülhessenek el?”

A Jobbik szerint a mentelmi jog intézménye idejétmúlt politikusi privilégium. A gazdasági bűncselekmények elévülése pedig egy parlamenti ciklus alatt bekövetkezik. Mindkettő csak azt a célt szolgálja, hogy a „politikusbűnözők” e mögé bújva elkerüljék korrupt tetteik elszámoltatását.

„Egyetért-e azzal, hogy minden politikust kötelező vagyonosodási vizsgálat alá kell vonni négyévente?”

A Jobbik szerint a politikusi vagyonokat egy hatósági ellenőrzés révén meg kell vizsgálni. A párt úgy véli, hogy nyilvánosságra kell hozni, ha a vizsgálat korrupció révén megszerzett, bizonytalan eredetű vagyont tár fel.

„Egyetért-e azzal, hogy a politikusokat gazdasági bűncselekmények elkövetése esetén dupla büntetéssel, valamint teljes vagyonelkobzással lehessen sújtani?”

A pártközlemény hozzáteszi: a közéleti szereplőknek példát kell mutatniuk a társadalom felé, és mivel jóval nagyobb károkat tud okozni, ha egy politikus korrumpálódik, súlyosabb büntetésre számítson, mint az utca embere! Az ellenzék vezető ereje a választópolgárok véleményét a https://szavazas.jobbik.hu oldalon és a közterületi standoknál felállított jobbikos aláírásgyűjtő íveken várja.