2012. 01. 24. 15:53

Eljött a Jobbik ideje?

Ha a Jobbikban megvan a politikai akarat és persze a tehetség ahhoz, hogy keményen a Fideszre olvassa a nyugat- és kapitalizmusellenesség feladását, akár százezrekkel is gazdagodhat a szavazóbázisa - írja a Véleményvezér.blog.hu.

A blog hétfői anyagában arról olvashatunk, hogy a szombati tömegtüntetés tisztán megmutatta: a kormánypárti szavazóbázis egy meglehetősen nagy részében mélyen él a nyugat- és kapitalizmusellenesség, miközben a „nyugati pénzvilággal" és az Unióval történő kiegyezés óriási esélyhez juttatja a Jobbikot.

A Fidesznek eddig könnyű dolga volt, hiszen politikája teljesen egybecsengett a tüntetők transzparensein szereplő követelésekkel: Magyarország a saját útját járja, nem leszünk senki gyarmata, nem kérünk a nyugati pénzvilág uzsorájából, senki nem szólhat bele külföldről, hogy mi mit csinálunk. Ez mind nagyon szép, csak éppen ez a politika Magyarországot a tönk szélére sodorta (hogy ez így is történjen, arról a nemzetközi pénzvilág és a Matolcsy György-féle gazdaságpolitika gondoskodott - a szerk.)
A Fidesz politikusai ezért most egymást túllicitálva bizonygatják a különféle nemzetközi szervezeteknek, külföldi politikusoknak és befektetői köröknek, hogy Magyarország igenis elkötelezett az európai értékek mellett

Talán sokan azt gondolják a Fideszben, hogy Orbán Viktor majd egyszerűen rájuk kacsint és azt súgja nekik, hogy minden marad a régiben, csak most egy kicsit színészkedni kell a nyugati közönségnek. Ez azonban nem fog működni: a magyar kormányfő trükkjeit már túl jól ismerik, és az IMF-delegáció ismét egyszerűen haza fog utazni, ha Orbán Viktor újra ezzel próbálkozna.

Jöhet a Jobbik

A Véleményvezér szerint ez megnyithatja az utat a Jobbik előtt, akik a vonatkozó kérdésekben sokkal elvszerűbben, keményebben és látványosabban (zászlóégetés, az Unióból való kilépés követelése, államadósság újratárgyalása stb.) képviselik azt az álláspontot, mellyel a Fidesz támogatóinak egy jelentős része is egyetért. Ha a Jobbikban megvan a politikai akarat és persze a tehetség ahhoz, hogy keményen a Fideszre olvassa a nyugat- és kapitalizmusellenesség feladását, akár százezrekkel is gazdagodhat a szavazóbázisa, és a kormányban csalódott véleményformálók egy részét is maguk mellé állíthatják.

A Fidesz az elmúlt másfél évben egészen jobbra tolta saját magát, majd látványosan arra kényszerült, hogy visszatáncoljon középre. Ezt a táncot azonban nem minden szimpatizánsuk fogja tudni követni. Ez tehát a Jobbik ideje: ha elég ügyesek, most akár nagy párttá is kinőhetik magukat - írja a blog.

Véleményvezér nyomán