Elsöprő többséggel nyert Ózdon a Jobbik! (percről percre)

Janiczak Dávid meggyőző fölénnyel lett Ózd polgármestere.

Íme a végeredmény:

Janiczak Dávid (Jobbik): 10 299 szavazat, 64,44%

Futottak még:

Fürjes Pál (Fidesz): 5076 szavazat 31,76%
Veres Zoltán (MSZP-DK): 520 szavazat, 3,25%
Kónya Béla (Munkáspárt): 60 szavazat, 0,38%
Gál József (Szociáldemokraták): 14 szavazat, 0,09%
Tóth Melinda Anna (JESZ): 13 szavazat, 0,08%


7:15: Ózdon már kora reggel jóval magasabb a választási részvétel, mint az október 12-i választás napján. Sűrű köd borítja a várost, de már reggel 6 órakor sokan elindultak szavazni a magyarlakta belvárosi részen. 7 órakor már 412-en szavaztak, míg három héttel ezelőtt csak 268-an tették ezt. Ez közel 40 százalékkal magasabb részvétel, mint szűk egy hónappal ezelőtt.

Szavaznak a belvárosi magyarok

7:30: A Jobbik közel 100 választási megfigyelője már reggel 7 óra óta a város peremkerületeiben elfoglalta pozícióját. A reggeli eligazítást Janiczak Dávid polgármesterjelölt és Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója tartotta meg az aktivistáknak, feladatul a láncszavazások, csomagosztások, pénzen történő szavazatvásárlások lefülelését adták. Borsod megyéből számtalan településről jöttek jobbikos tagok választási megfigyelőnek, de az ország más részéből is érkeztek, így Dunaújvárosból, Heves megyéből, Budapestről, Mogyoródról. Több jobbikos országgyűlési képviselő is a választási megfigyelők között van reggel óta.

8:12: Feketélik a hegyoldal. A főleg cigányok lakta peremkerületekben kezdték el tömegesen szállítani az ott lakókat a szavazókörökhöz. Nagy csoportokban vonul a cigány lakosság - vélhetően a fideszes Fürjes Pálra szavazni. A városban mindenhol fideszes mozgósítók és cigány véleményvezérek terelik az embereiket szavazni. A jobbikos választási megfigyelők szerint nagyüzemben zajlik a csomagosztás és a szervezett szállítás.

Életkép a Fidesz kampányközpontja előtt...

8:30 Elindultak a magyarok is! A magyarlakta belváros és lakótelepek népe is felébredt, s hosszú tömött sorokban indultak el szavazni. Tömegével mennek az idősek, buliból ébredt fiatalok, középosztálybeli családok ünneplőbe öltözve élni a választójogukkal. A máskor alacsony részvételhez szokott magyar területek most kitesznek magukért.

9:05: Izzik a levegő Ózdon. A Vasvár úton lévő Jobbik-iroda előtt elhajtó személyautók közül minden harmadik dudaszóval jelzi a támogatását, sőt a menetrend szerinti busz sofőrje is dudaszóval fejezte ki a véleményét, hogy Ózd változást akar. Janiczak Dávid jobbikos polgármesterjelöltet minden második járókelő a támogatásáról biztosítja, miközben a jobbikos politikus gyalog ment el a szavazókörébe szavazni.

Sok biztatást kap a lakosoktól Janiczak Dávid

A Jobbik jelöltje leadja szavazatát

9:30: A 9 órás részvételi adatok alapján Ózdon már 2888-an szavaztak. 3 héttel ezelőtt ilyenkor csak 1738 éltek választójogukkal.

9.45: Tart és fokozódik a magyarok rohama. A lakótelepek lépcsőházai ontják magukból a magyar családokat, az idős magyarokat, nyugdíjasokat, fiatal kamaszokat, mennek mind szavazni, s érződik a visszajelzéseikből, a köszönéseikből, hogy a többségük szebb jövőt szeretne a városnak. A cigánylakta peremkerületek és a magyarlakta belső területek csatáját láthatjuk. A magyarok magukat mozgósítják, míg a cigányokat meg a Kubatov-listások.

11:12 A portálunk birtokába került hangfelvétel tanúsága szerint közmunkásokat vezényelt ki a Fidesz, hogy felépítse a kampánya során használt színpadot. A napokban egy hangfelvételt már bemutattunk, ebben a fideszes Turiné Orosz Margit ajándékokat, ingyenes holmikat ígért a cigányoknak, de cserébe szeretné látni, hogy pártjának jelöltjeire szavaznak.

11:21: Továbbra is kiemelkedő a részvétel Ózdon. A 11 órási adatok alapján eddig 6676 fő ment el szavazni, míg október 12-én ilyen időtájt csak 4329. Így több mint 2300-zal többen szavaztak eddig. A részvétel már 23,5 százalékos. A város peremkerületeiben van olyan autó, amely már 15-ször fordult oda-vissza cigány szavazókkal. A reggeli köd után most verőfényes napsütés van Ózdon. A város egy nagy hangyabolyhoz hasonlít, mindenki megy szavazni - valamelyik nagy pártra a kettő közül.

12:18: Közleményt adott ki a Jobbik a szavazatvásárlásokról. A párt vérlázítónak tartja, hogy a politikai ellenfelei most is nemtelen eszközöket alkalmaznak, a cigányvoksok megvásárlásától remélik a sikeres választási szereplésüket, ezzel eszközként használva őket arra, hogy továbbra is megtarthassák hatalmukat. Ez a módszer a magyar választók teljes lenézését és megalázását jelenti, ugyanakkor remélhetőleg ezzel mozgósítják is Ózd tisztességes választópolgárait, akik ajándékcsomag és szervezett szállítás nélkül is elmennek szavazni Janiczak Dávidra. A teljes közlemény itt olvasható.

12:23: Krumplit is oszt a szavazatokért a Fidesz... Az alábbi fotókat ezekben a percekben készítették a helyszínen tartózkodó munkatársaink.

Semmit sem bíz...

a véletlenre a Fidesz.

12:53A Sajóvárkonyi Általános Iskolában lévő szavazókör előtt a kisebbségi önkormányzat jelenlegi, Kuzsu becenévre hallgató vezetője egy társával több cigányt arra utasított, hogy azonnal menjenek és szavazzanak a Fidesz polgármesterjelöltjére, Fürjes Pálra. A Jobbik választási megfigyelői ezt rögtön jelezték az illetékeseknek, amit követően a helyi rendőrség intézkedett. Információink szerint az eseményt az Ózdi Városi Televízió is rögzítette.

12:47: A Jobbiknak több mint 120 választási megfigyelője van már Ózd peremkerületeiben. A csapatok folyamatosan rögzítik telefonjaikkal, kameráikkal a cigány szavazók szállítását, külön csapatok próbálják rajtakapni a szavazatok megvásárlásának konkrét eseményeit. Több esetben rendőri igazoltatásokat kezdeményeztek a szavazók szállítói ellen. Hatalmas a rendőri készültség a városban. Több felvétel bizonyítja már a csomag és ételosztásokat. Az ózdi Jobbik iroda előtt állókra minden harmadik autóból vagy rádudálnak, vagy kiintegetnek az emberek szimpátiájukat kifejezve. Az ózdi lakosok azt mondják, hogy régen nem láttak ilyen vasárnapot, amikor ennyi ember mozgott a város utcáin.

12:53: A Budapestről Ózdra tartó menetrend szerinti buszjáraton információink szerint elkezdték skandálni az utasok, hogy „Veled vagyunk, Dávid!” A beszámolók szerint rengeteg ózdi fiatal és máshol dolgozó lakos tért vissza a városba a hétvégén, hogy leadja a szavazatát a változásra és a szebb jövőre.

13:56: A 13 órási részvételi adatok alapján továbbra is kiemelkedő Ózdon a részvételi arány, eddig 9696 fő ment el szavazni, ami 34,21 százalékos részvételt jelent. Október 12-én a választásnak ebben a szakaszában mindössze 21,88 százalékos volt a részvétel.

14:02: A Jobbik több országgyűlési képviselője is választási megfigyelőként van jelen a válságzónákban. Ózdon küzd jelenleg Egyed Zsolt, Kepli Lajos, Novák Előd, Hegedűsné Lorántné Kovács Enikő, Apáti István, Kulcsár Gergely, Szilágyi György és Szávay István jobbikos országgyűlési képviselők és Szabó Gábor pártigazgató.

Országgyűlési képviselők is figyelik a választás "tisztaságát"

14:06: A Jobbik választási megfigyelőinek száma közben 135 főre emelkedett. A választás azon múlik, hogy a magyarok milyen arányban mennek el választani, hiszen a cigányok közül szinte már mindenkit szervezetten elszállítottak a szavazóhelyiséghez.

14:22 A helyszínen tartózkodó tudósítónk is megerősítette: a városban a szó szoros értelemben tapintható a szimpátia, a Jobbik iroda előtt percenként hallatszik a dudaszó.

14:43 Több helyről is megerősítették: gyakorlatilag végzett a Fidesz a cigányok szavaztatásával

14:50 Úgy tudjuk, a Jobbik választási megfigyelőit rendőrök vegzálják Ózd csépányi városrészén.

Igyekszünk minél hamarabb beszámolni a részletekről.

15:03 Mit mond a matek?

Október 12-én 28,53 százalék volt a részvételi arány Ózdon. Mint ahogy korábban beszámoltunk róla: délután egyig 9696 fő ment el szavazni, ami 34,21 százalékos részvételt jelent. 

15:17 Az N1TV szerkesztőjére támadt a Fidesz egyik, választópolgárok nevét tartalmazó (Kubatov-lista) listát kézben tartó aktivistája Csépányban. A kormánypárti aktivista akkor kezdett lökdösődni, amikor az N1TV tudósítója arról érdeklődött pontosan mi, vagyis kik szerepelnek a listán. Az esetről hamarosan videóval jelentkezünk.

15:30 Kép a csépányi igazoltatásról

csépány

Szilágyi György, Kepli Lajos, Egyed Zsolt a helyszínen

Miután a Fidesz egyik aktivistája megtámadta az N1TV tudósítóját, rendőrök igazoltatnak a helyszínen. A Jobbik országgyűlési képviselői is a helyszínen tartózkodnak.

15:35 Rekord részvétel 15 órakor

A névjegyzékben szereplő választópolgárok 44,54 százaléka adta le a voksát a városban. Mustos Lajos, a helyi választási bizottság elnöke úgy nyilatkozott, eddig 12 622 választópolgár adta le a voksát, ez 44,54 százalékos részvételi arányt jelent. A városban 28 340 választópolgár szerepel a névjegyzékben. Az október 12-i önkormányzati választáson a 15 órás adatok szerint akkor 8104-en voksoltak, ez 28,53 százalékos részvételt jelentett.

16:00 Garázdaság miatt indít eljárást a rendőrség

Új információkat tudtunk meg a csépányi igazoltatás ügyében. A városrészben épp Szilágyi Györgyöt és a jobbikos aktivistákat igazoltattak, amikor az N1TV tudósítója észrevette, hogy az út túloldalán két fideszes listákkal a kezükben járják az utcát.

Az N1TV munkatársa odament hozzájuk, hogy megkérdezze, milyen lista van náluk, amikor az egyik fideszes lökdösni kezdte őt. A odaérkező rendőrök előtt magánindítvánnyal él könnyű testi sértés ügyében, de a rendőrök garázdaság ügyében hivatalból is eljárást indítottak.

Úgy tudjuk, Ríz Gábor, a térség fideszes országgyűlési képviselője is a helyszínre ért, amikor mások által is jól hallhatóan azt mondta: "tüntessétek el a listát", aztán "intézkedni" kezdett...fgh

gfh

se

Ríz Gábor, a Fidesz országgyűlési képviselője "intézkedik"

16:10 Ózd városának utcáin egyre nagyobb a magyar lakosság extázisa a belvárosban. Most már minden második autós, motoros, buszos dudál rá a Jobbik iroda előtt álló Janiczak Dávidra. Az emberek a győzelem jelét mutatják ki az autók ablakából, integetnek, s szól megállás nélkül a dudaszó. Sok ózdi elmesélte, hogy a Szebb jövőt köszöntéssel köszöntötte a szavazókörének szavazatszámlálói bizottsági tagjait, a fideszesekre a frászt ráhozva.

16:18 Kubatov Gábor listázói, főleg cigány származású zsoldosok elkezdték a listáik alapján az embereket otthonaikba zaklatni, arról érdeklődve, hogy voltak-e szavazni már? Közben rendületlenül mennek a magyar fiatalok, családok, idősek szavazni, a város egy felbolydult méhkashoz hasonlít. Egyre inkább az az érzése az embernek, hogy etnikai szavazássá válik az ózdi időközi. A magyarok többségében a Jobbikra, a cigányok nagy része pedig a Fideszre mennek el szavazni. Izzik a facebook és a telefonvonalak, a magyarok mozgósítják a barátaikat, rokonaikat, szomszédaikat. Rengetegen csak erre a napra hazautaztak a külföldön és az ország más részein dolgozó ózdi emberek közül.

16:24 Helyszíni információk alapján úgy tudjuk, a csépányi városrészben igazoltató rendőrök, valamint az őket irányító Kocsis István rendőrőrnagy nem hajlandó még vizsgálni sem a fideszes aktivistáknál található Kubatov-listát. 

16:48 Működésben a Kubatov-lista

Helyszíni tudósítónk képei finoman szólva is sokatmondóak. Hamarosan videóval jelentkezünk. 

fghasdhjhkjghj

17:30 Ilyen, amikor lebukik Kubatov egyik cigány zsoldosa

fgh

Tart az "egyeztetés"...
ghj
ám amint kiszúrja a fotóst... 

klé

...elbújik a korábbi képekről már megismert piros felsős cigánylány 

Király

17:45 Bízom az ózdiakban

18:00 53,99 százalék

A névjegyzékben szereplő választópolgárok 53,99 százaléka adta le a 17:30-ig, ez összesen 15 301 szavazatot jelent. 

18:18 Íme, így működik a Kubatov-lista Ózdon. Ajándék agresszív, lökdösődő fideszessel...


18:50
 Információink szerint Ózd somsályi városrészén egy fehér Ford tranzittal egyértelműen szavazókat szállítanak. 

19:00 Véget ért a szavazás, lezárták az urnákat. 

Maradjanak velünk!Fürjes Pált, a Fideszes polgármesterjelöltet telefonon érte el az Index, hogy rákérdezzenek a szavazók szállításáról. Szerinte a törvény 9 személynél kevesebb szavazót jogszerű szállítani, és a Fideszt "már korábban felkereste sok szegényebb szavazó", segítséget kértek, hogy eljussanak a szavazóhelyiséghez, a Fidesz ezeket az igényeket elégíti ki ezekkel az autókkal. 

19:06 A rendőrök már tudnak valamit Ózdon. Néhány perce a Jobbik iroda előtt elhaladó egyik rendőr autó is dudált, villogott a jobbikosoknak, ezzel csatlakozva a városban egész nap megmutatkozó szimpátia hullámhoz.

19:11 A Jobbiknak tilos feljelenteni a Fideszt 

Listával a kezükben korzózó fideszes aktivistákat ért tetten az N1 TV stábja. Amikor számon kérték az tőlük, hogy milyen lista alapján járják a választópolgárokat elkezdték lökdösni az N1 TV munkatársait. Ezek után Szilágyi György, jobbikos országgyűlési képviselő és Kummer Ákos ügyvéd választási csalás gyanújával feljelentést akartak tenni a helyszínen tartózkodó magas rangú rendőr tisztnél, ám ő a füle botját sem mozdította.  Így a feltételezett elkövetők szabadon elsétálhattak és valószínűsíthetően megússzák a felelősségre vonást. 

19:14 Biztató dudaszó Ózdon 

A Jobbik iroda előtt elhaladó autósok szinte mindegyike dudaszóval fejezi ki szolidaritását Janiczak Dávid ózdi polgármesterjelölt mellett.

19:22 Az első szavazóköri eredmény Ózdról a 37-ből. 105 szavazat Janiczák Dávidnak, 52 a fideszes Fürjes Pálnak. Még várjuk a többi 36 részeredményt.

19:31 Újabb szavazóköri eredményt kaptunk. Itt Janiczák Dávid 355 vokosot kapott, míg Fürjes Pál csupán 89-et.

19:34 A Somsály cigánytelepen döntetlen az állás, 2 magyar körzetben Janiczak Dávid háromszoros különbséggel verte a fideszes jelöltet.

19:45 Újabb körzetekről kaptunk jelentést: Janiczak David a 21 körzetben 192 voksot kapott, míg Fürjes Pál 89-et.

19:49 Kettes számú szavazókörből kaptunk információt: 

Fidesz: 96
Jobbik 440

19:50 17-es körzet:

Fidesz: 144
Jobbik:  266

19:51 6-os körzet

Fidesz: 183
Jobbik: 302 

19:52 5-ös körzet

Fidesz: 94
Jobbik: 425

20:40 Janiczak Dávidot, Ózd frissen megválasztott polgármesterét több ezres ujjongó tömeg kísérte a városházára, a házak ablakában, a teraszokon állnak az emberek. Janiczak hatalmas tömeg előtt beszél a városháza előtt.

20:45 Technikusaink folyamatosan dolgoznak oldalunk helyreállításán, türelmüket kérjük. 

20:50 Történelmi siker

A mai naptól Magyarország, már nem olyan, mint tegnap volt. A Jobbik polgármesterjelöltje, Janiczak Dávid a voksok kétharmadával kapott több szavazatot, mint a megismételt választásokat kikényszerítő fideszes Fürjes Pál, így történelmi győzelmet aratott - áll a Jobbik vasárnap esti közleményében.

Egy dicső múlttal rendelkező magyar munkásváros felemelte fejét, s azt mondta a Fidesz–KDNP-nek, hogy elég volt! Elég volt a cigányok felhasználásából a magyarok ellen, elég volt a korrupt, kiskirályságokat építő politikájukból, elég volt a politikai kommunikációval leplezett semmittevésükből és mindennapi arrogáns stílusukból. Hiába torpedózták meg az előző jobbikos győzelmet, hiába szállíttatták ezerszámra a cigány szavazókat, hiába osztogattak krumplit, almát, pénzt, hiába próbálta lejáratni a fideszes médiahenger a jobbikos Janiczak Dávidot, hiába zsarolták meg Ózdot, hogy jobbikos győzelem esetén nem jönnek a városba befektetők, s hiába járatták csúcsra a Kubatov-listázást. Ózd lakosságának többsége a mai nappal lerázta magáról 25 év porát, a magyar emberek büszkén kiálltak egymás és Janiczak Dávid mellett - olvasható a közleményben.


A Jobbik szerint Ózd ma példát mutatott arra, hogy a legnagyobb ellenszélben és önkénnyel szemben is sikerrel lehet felvenni a harcot, s a Jobbik zászlaja alá gyülekezve, egymással összefogva a kétharmados túlhatalmú Fidesz–KDNP-t is le lehet győzni. Ez a példa utat mutat minden magyar városnak és falunak, hogy bátran küzdve legkésőbb 2018-ban leváltható a Fidesz uralma a Jobbikkal szövetségben - áll a Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója által jegyzett közleményben.

21:02 Íme a végeredmény:

Janiczak Dávid (Jobbik): 10 299 szavazat, 64,44%

Futottak még:

Fürjes Pál (Fidesz): 5076 szavazat 31,76%
Veres Zoltán (MSZP-DK): 520 szavazat, 3,25%
Kónya Béla (Munkáspárt): 60 szavazat, 0,38%
Gál József (Szociáldemokraták): 14 szavazat, 0,09%
Tóth Melinda Anna (JESZ): 13 szavazat, 0,08%

21:06 Óriási ünneplés Ózdon

Janiczak Dávidot elsöprő győzelme után többezres ünneplő tömeg kísérte el a városházára. Ózd főutcáján közlekedő autók, dudáltak illetve integettek. A tízemeletes házak mindegyikben az ózdiak kint álltak a teraszokon és az ablakokban és ünnepeltek.

Ózd újonnan megválasztott polgármestere a városháza előtt megtartott rögtönzött ünnepi beszédében elmondta: ez nem az ő győzelme, hanem az ózdiaké, akik ezzel a tettel beírták a nevüket a történelembe.

A peremkerületekben élőknek azt üzente: nekik is ugyanúgy polgármesterük lesz, mint azoknak, akik rá szavaztak. Janiczak példát mutatna mindenkinek, és azokkal is össze szeretne fogni, akik nem szavaztak rá.

A beszédet követően közösen elénekelték a Himnuszt, majd folytatódott az ünneplés.

22:44 Az ünneplés pillanatai

A teljes galériát Facebook-oldalunkon tekinthetik meg. Köszönjük a figyelmet, közvetítésünk mára véget ért!

alfahir.hu