2014. 03. 13. 08:57

Elnöki palotába volt bejelentve Simon

A Blikk információi szerint Simon Gábor, volt MSZP -elnökhelyettes Simon Gabriel Derdák névre kiállított bissau-guineai útlevelébe lakcímként az ottani elnöki palota került.

A lap úgy tudja Simon útlevelében a fővárosban, Bissauban lévő Rua de Bolama 8 cím szerepel állandó lakcímként. Az országról rendkívül kevés információ érhető el, s a telefonos kapcsolat is akadozik, ám a Google műholdas térképe a fenti címre a korábbi elnöki palotát adja ki találatként. A helyszín egy nagy park, amelyen a korábban bombatalálatot kapott, ma elhagyatva álló elnöki palota és a kiszolgálóépületek terülnek el.

Azt nem tudni pontosan, hogy miért pont ez a cím szerepel az útlevélben, annyi biztos, hogy Bissau-Guinea a világ egyik legszegényebb állama, a Transparency International 2013-ban vizsgált 177 országa közül a 163. legkorruptabb. Ilyen helyeken könnyű hamis, de akár igazi papírokhoz is jutni a bürokrácia megvesztegethetősége miatt. Sőt az sem kizárt, hogy egy kis pluszjuttatásért a legmagasabb helyeken intézik el az állampolgárságot. Persze azt egyelőre nem tudni, Simonnak volt-e igazi állampolgársága.

Blikk - alfahir.hu