2015. 01. 31. 08:08

Előkészültek a terrorelhárítók Merkelre

A Terrorelhárítási Központ (TEK) felkészült a hétfőn Budapestre látogató Angela Merkel német kancellár és az őt kísérő delegáció fogadására és biztosítására – közölte a szervezet az MTI-vel.

Mint fogalmaztak, a TEK a jogszabályok alapján folyamatosan összehangolja és irányítja a védelmi feladatok megszervezésében és végrehajtásában részt vevő szervezetek tevékenységét. Az elmúlt hetekben a TEK az Országos Rendőr-főkapitánysággal (ORFK) közösen és a német partnerszolgálat szakembereivel együttműködve készítette elő a látogatás biztosítását. A TEK és az ORFK minden személy- és létesítményvédelmi intézkedést életbe léptetett, illetve a látogatás végéig fenntart, amely a biztonsági és szakmai protokoll szerint szükséges, de pontos részleteket nem említettek.
 
Hétfőn, a látogatás idején a védett személyek által igénybevett útvonalak mentén időleges terelésekre, illetve bizonyos területek és épületek esetében korlátozásokra vagy lezárásokra lehet számítani, amelyekről a hatóságok tájékoztatják a közvéleményt.