Eltörték a fiatal kosaras lábát, hogy beférjen a koporsóba

Döbbenetes estről ír a blikk.hu. A fatalon elhunyt kosárlabdázó testét meggyalázták, hogy be tudják préselni a koporsóba.

A fiatal fiú szívműtét közben vesztette életét. Édesanyjának nehéz volt elfogadni a tényt, gyász közben a temetés dolgait intézni, de kitartott, mert tisztességben akarta elbúcsúztatni gyermekét.

Lacus a halála után olyan volt, mintha aludna, ezért nyitott koporsós ravatalozást kért, hogy így, szépen, békésen emlékezhessen rá a család, osztálytársak, barátok – nyilatkozta a lapnak az édesanya.

A temetkezési cégnél előre jelezte, hogy a fia 192 centiméter magas, ezt direkt meg is kérdezték a bérkoporsó mérete miatt. Első alkalommal otthagytam a 180 ezer forint előleget. Tisztáztuk, hogy ők mennek a holttestért, viszik el a ravatalozóba, majd onnét hamvasztani. Ennek ellenére a szertartás előtt nem sokkal a temetkezési cég egy dolgozója telefonon keresett: sajnos az elhunyt nagyobb, mint jelezte, nem fér bele az elsőre megrendelt koporsóba, átteszik nagyobba, de az többe is kerül. Az anya nyugtázta a dolgot, mire hozzátették: fiát mellkastól diszkréten letakarták.

Az gyászoló anyja elsőre nem is látott semmi furcsát, de érezte, hogy valami nem stimmel, így megnézte miért kellett letakarni. A látvány teljesen megdöbbentette, a fiatal kosaras cipőtalpa felfelé állt, bal bokáját kitekerték, így préselték a koporsóba. Ekkor erezhető volt az oszlás szaga is, illetve gyermek felpüffedt arc és nyitott véres szája. A kosaras kezét, lábát bokánál összekötözték, nadrágját a zoknijába gyűrték – mutatta a képeket az asszony, aki lélekjelenlétét megőrizve fényképes bizonyítékot készített a borzalmas kegyeletsértésről.

Hatalmas lelki traumát, gyötrődést okoztak. Három hónap után sem tudom nyugodt lelkiismerettel elengedni a kisfiamat. Nem elég a halálát túlélnem, még a testét is megbecstelenítették – fakadt ki a  Blikknek Júlia, aki horror búcsúztató után reklamált, mire a költségből 43 ezer forint engedményt ajánlottak neki. Természetesen nem fogadta el a méltánytalan kárpótlást, és bírósághoz fordul, mivel a temetkezési cég a boncmester és a halottszállítók hanyag munkájára hivatkozva, csak részben ismeri el a felelősségét.

blikk.hu nyomán – alfahir.hu