2015. 03. 27. 21:23

Élve temették volna el a 10 éves kislány megerőszakolóját

Rendőrök mentettek meg egy tanárt attól, hogy a tömeg élve temesse el, miután bebizonyosodott róla, hogy megerőszakolt egy 10 éves kislányt.

Az eset a dél-amerikai ország Caravani városában történt csütörtökön. A bernama.com beszámolója szerint a Fransico Rodrigez, a Gyermekvédelmi Szolgálat vezetője egy rádió interjúban elárulta, a törvényszéki vizsgálatok megerősítették, hogy az erőszakot elkövette a tanár.

Valószínűleg nem gondolt bele kijelentése következményeibe.

A bolíviai rendőrség szakmailag, és személyi állományát tekintve is elmarad az elvárt szinttől, miközben a rendszerre nehezedő bürokratikus nyomás is fojtogatja, lassítja.

Ennek eredményeként a városka lakói előbb értek a tanár házához, mint a törvény őrei, és a tömeg arra készült, hogy élve eltemesse a kézre került rohadékot, miközben a szerv még úton volt.

Azonban a zsaruk megakadályozták az önbíráskodást.

A cikkből egyébként kiderül, hogy Bolíviában - a rendőrség hatástalansága miatt - bevett szokás az utcai igazságszolgáltatás intézménye.

Sőt, erre alkotmányos felhatalmazás is született: 2009-ben az alaptörvénybe emelték a közösségi igazságszolgáltatás elvét.