2015. 03. 30. 19:53

Elzavarta az agresszív mozgóárust a jobbikos képviselő

Fügedi Richárd Mezőkövesd jobbikos önkormányzati képviselője rendre tanította az agresszív mozgóárusokat Mezőkövesden - olvasható a helyi Jobbik Youtube-csatornájára feltöltött videóhoz fűzött megjegyzésben.

"Az utóbbi időszakban nagy számot öltött a trükkös rablások száma Mezőkövesden. Az elkövetők leggyakrabban árusoknak adják ki magukat, így az idősebb korosztályt könnyen megtévesztik, átvágják, meglopják. Az elmúlt időszakban több olyan esettel is találkoztunk, ahol ezzel a módszerrel rövidítettek meg bűnözők védtelen mezőkövesdieket" - írja portálunkhoz eljuttatott közleményében az esetről Fügedi Richárd.

Az illegális mozgóárusítás jogszabályba ütközik, erre az alapvetésre azonban az elmúlt években az illetékes hatóságok még nem tanították meg az érintetteket. Elkötelezettek vagyunk a rendteremtés és a mezőkövesdiek nyugalmának helyreállítása mellett, ezért képviselőink felvállalták az illegális mozgóárusokkal szembeni fellépést, akkor is, ha ez agressziót szül a rendre kevésbé fogékony személyekben. A jog eszközével természetesen nemcsak a seftelés, de a társadalomban megbotránkozást keltő viselkedéssel szemben is fel fogunk lépni. Erre most alkalom is adódott, mert egy lépcsőházban járva házalókkal találkoztam. Megkértem őket, hogy fejezzék be ezt a tevékenységüket, mire megpróbáltak elzavarni. Ezután úgy döntöttem, hogy visszatérek a helyszínre és más eszközökhöz folyamodom - írja Fügedi.