Emlékeznek még az olajos testű tongaira az olimpiáról? Most képzeljék el őt egy téli tájon!

Pita Taufatofua példát akar mutatni az egész világnak, ezért sífutóként indulna el a 2018-as dél-koreai játékokon. A riói olimpia olajos testű zászlóvivője be szeretné mutatni, hogy ha ő eléri, amit akar, akkor mások is elérhetik a céljaikat.

Pita Taufatofua olyat mutatott a 2016-os riói olimpia megnyitóján, amit annak előtte senki: a Tongai Királyság első tekvondós olimpikonja meztelen, beolajozott felsőtesttel lengette hazája zászlaját.

Az eredmény önmagáért beszélt.

Még akkor is, ha a 80 kilogrammosok között induló sportolót utóbb csúnyán elintézte iráni ellenfele rögtön a legelső meccsén.

Az egyébként Ausztráliában élő, árva gyerekeken segítő 33 éves Pita Taufatofua most úgy érezte ideje még többet adnia az embereknek:

"Egész életemben az álmaim megvalósításán fáradoztam, az egyik ezek közül az volt, hogy olimpikon legyek. Most újabbat lépek előre".

Ezért megpróbálkozik a sífutással.

Honnan jött?

A polinéziai Tonga 176 szigetet foglal magában, amelyek részben vulkáni eredetűek, részben korallképződmények. Ezeknek az összterülete 750 négyzetkilométer, amely közül 52 lakott. Lakossága 103 ezer fő. S bármilyen meglepő, a 2014-es téli olimpián, Szocsiban a szánkós Bruno Banani már képviselte a királyságot.