"Én írok levelet magának" - komoly ajánlat Moszkvából

Ha a magyar kormányzat úgy véli, lehetséges megvitatni és áttekinteni a két ország gazdasági-külkereskedelmi kapcsolataiban a nemzeti valutákban, azaz rubelben és forintban való kölcsönös elszámolást, akkor Oroszország kész a konzultációra - mondta a Figyelőnek Nyikolaj Livencev orosz kereskedelmi tanácsos.

Az orosz álláspont szerint a rubelben, illetve forintban való elszámolási mód nemcsak csökkenti a konjunkturális kockázatokat, hanem más előnyöket is kínál, például a turizmusban, a bankszférában, az energetikában - írta a Figyelő.
 
Nyikolaj Livencev szerint a rubelben és forintban való elszámolás tovább bővítheti a külkereskedelemben használatos különféle pénzügyi eszközök listáját, valamint kikapcsolva a nemzeti valuták dollárra vagy euróra való átváltásának állomását a nemzeti valuták közvetlen árfolyam-jegyzésével elkerülhetővé válnak a dollár- és eurókonverziós veszteségek.
 
Az Orosz Föderáció érdekelt egy ilyen típusú rendszer bevezetésében. Moszkvában ehhez megvan a legfelső szintű támogatás - mondta Livencev.
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton

Friss