Ennél prosztóbb videót még nem készítettek a Parlamentben

Minden idők legprosztóbb hírportál-videóját sikerült összehoznia a Hír24 munkatársainak. Arcba nyomott kamera, külsőn való gúnyolódás, kamera mögött piáló operatőr, és Hitler-bajusz az Országház folyosóján.

A Hír24 a mostanában divatos képviselőszívató videóval készült a Nemzetközi Roma Napra. Naná, hogy a Jobbikot (és egy kicsit a Fideszt) találták be ezzel a témával. Politikusokat szívatni szerintem üdvős, sőt menő dolog. Üdvös, mert a médiának az a dolga, hogy szembesítse a hatalomgyakorlókat saját gyengeségeikkel, esendőségükkel, vagy akár hazugságaikkal és gyávaságukkal is. És menő, mert nagyon vicces tud lenni, ahogyan egy honatya, vagy miniszter belesül a saját mellébeszélésébe. Az Index, vagy jobb pillanataiban a hvg.hu videói már számos vidám pillanatot szereztek nekem, és kellemetlent a politikusoknak - a műfaj klasszikusáról, az N1 TV Képviselővágtájáról nem is beszélve. 
 
Ám Katz Dávidnak és Nagy Andrásnak sikerült fordítva ráülni erre a bilire. Látták, hogy a profik ezt lazán csinálják. Tehát úgy döntöttek,veszettül belazulnak, és akkor majd ettől profik is lesznek. Nos, nem jött össze. És most a Jobbikkal, meg a Fidesszel nagyon nem szimpatizáló ismerőseim is fejüket fogva posztolják a videó mellé a WTF-et, meg az OMG-t, és kétségbe esetten kérdezik: hogy lehet ekkora szart csinálni?
 
 
Mert attól, hogy hat-nyolc feles, meg egy méretes dzsanga után is be tudsz jutni az Országházba, még nem leszel parlamenti tudósító. Azzal, hogy totál bekészülve baromságokat kérdezel egy politikustól, még nem szívattad meg. Azzal, hogy Mike Myerhez hasonlítasz egy alacsony embert, és ezt a tahóságot még be is teszed a vágott anyagba nem őt alázod meg - hanem magadat. Az, hogy beleröhögsz az interjúba, menő lehet a púrhab-agyú celebek közt a Viva Cometen, de a Parlament folyosóján ez sima amatőr bénaság. Azzal, hogy operatőrként piálsz a felvétel közben, nem az interjúalany számára végtelenül kínos - hanem számodra.  Hitler-bajuszt mutatni egy szerinted náci politikusnak nem trollkodás, hanem általános sulis lakótelepi humor, amin már a betonpingpongasztalon sem röhögtünk ötödiktől felfelé. 
 
Szóval az van, kedves Dávid és Andris, hogy ezt emberesen elcsesztétek. Ugyanis ez úgy megy, hogy először profinak kell lenned, és utána, ha akarsz, lehetsz laza gyerek is. Aki ezt a sorrendet felcseréli, az nem menő, meg kúl lesz - hanem szimplán seggfej. 
 
A legszebb, hogy a videót azzal a címmel tették fel a Hír24-re, hogy "zavarba hoztuk a jobbikosokat". Nos, ami azt illeti, nem csak őket. Hanem mindenkit, aki megnézi ezt két és fél perces gimis funvideót, és nem érti, hogy legalább másnap, fejfájósan hogy nem tűnt fel, hogy ez mennyire gáz? 
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Balogh Gábor

Friss