Ennyi volt – feloszlatják a Negyedik Köztársaság Pártot

A baloldali párt feladta a küzdelmet és úgy döntöttek, hogy már a következő választáson sem méretik meg magukat. A Negyedik Köztársaság Párt így feloszlatásra kerül, erről honlapjukon számoltak be. Szintén feloszlatásra kérik a többi ellenzéki pártot is.

Meglátásuk szerint ma Magyarországon áldemokrácia van, és Oroszországhoz és Törökországhoz hasonló autoriter rendszer működik, ehhez pedig nem kívánnak statisztálni. Úgy vélik, hogy a NER-ben való politizálás csak a jelenlegi hatalmat legitimálja.

Mint fogalmaznak: „Csak papíron létező pártból van bőven elég az országban. Mi nem szeretnénk csatlakozni hozzájuk, ezért megszüntetjük a Negyedik Köztársaság Pártot. Nem egy vidám döntés ez, de ebben a helyzetben ezt látjuk korrekt lépésnek.

Mindabban, amit a 4K! képviselt, továbbra is hiszünk. Nem azért oszlatjuk fel a pártot, mert már nem tartjuk igaznak a köztársasági eszméket, hanem éppen mert igaznak tartjuk őket. Tovább statisztálni ehhez a rendszerhez éppen az eszméink megtagadását jelentené.

Ezért azt javasoljuk a többi ellenzéki pártnak is, hogy hagyják abba Orbán rendszerének legitimálását, és ne játsszák tovább a parlamentben díszellenzék szerepét."