És a fideszesek közül hányan beszélgettek ifjabb Győrkössel?

Számos fideszes képviselő is találkozhatott a rendőrgyilkos Győrkös István fiával az iráni követség öt évvel ezelőtti rendezvényén - mutat rá szombati közleményében a Jobbik. 

A párt a 888.hu "leleplező" cikkére reagál, amely arról a szörnyű titokról rántja le a leplet, hogy Vona Gábor a perzsa állam nagykövetségének egyik fogadásán egy társaságban beszélgetett ifjabb Győrkös Istvánnal. 
 
G. Fodor Gábor szupercsapata azonban afölött nagyvonalúan átsiklott, hogy a 2011-ben tartott rendezvényen nem csak jobbikosok vettek részt. Az Interparlamentáris Unió magyar–perzsa baráti tagozatának akkori fideszes tagjaként az ünnepségre hivatalos volt kilenc képviselő:
 
Babák Mihály, Dankó Béla, Gulyás Dénes, Pánczél Károly, Pogácsás Tibor, Rónaszékiné Keresztes Mónika, Selmeczi Gabriella, Szűcs Lajos, és Wittner Mária.
 
 A rendezvényen egyébként a diplomáciai protokollnak megfelelően
 
a külügyi tárca is képviseltette magát
 
- emlékeztet a Jobbik. 
 
A Fidesz-médiában megjelent fotók nyomán az ellenzéki párt "várja a Fidesz vallomását:
 
mely képviselőik beszélgettek még ifj. Győrkössel? Tisztában voltak-e ennek a személynek a személyazonosságával? Miről folytattak diskurzust?
 
A Jobbik szerint a Külügyminisztériumnak is "tisztáznia kell magát": a tárca részéről kik vettek részt ezen a fogadáson? Ismerték-e a meghívottak névsorát? Találkoztak-e, beszélgettek-e ifj. Győrkössel?
 
A rendezvényen részt vett személyek bármelyikéről előkerülhet olyan fotó, melyen ők is beszélgetnek az említett férfival - mutat rá a Jobbik közleménye.