2016. 12. 07. 09:23

És azt hallotta már, amikor az amcsik cseszik le a magyarokat a "terrorizmus túl széles értelmezése miatt"?

Az Obama-kormányzat utolsó heteiben is tesz arról, hogy bármilyen is lesz Trump Amerikája, őket biztosan ne sírjuk majd vissza.

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma aggodalmát fejezi ki az Ahmed Hamed elleni tíz éves fegyházbüntetést kiszabó ítélet miatt. A közleményben "a rendőrség és a menedékkérők közötti röszkei összecsapásokban részt vevőnek" nevezik a férfit - mintha Mr. Hamed csak úgy odakeveredett volna,
 
és nem ő kezdeményezte, majd irányította volna a balhét.

Az amerikaiak különösen a

"terrorizmus vádjának túl széles értelmezése"

miatt akadtak ki - és, hát valljuk be, függetlenül attól, mit gondolunk magáról a valóban kirívóan szigorú ítéletről, ez Washingtonból elég viccesen hangzik.

Az esetnek külön történelmi jelleget ad, hogy a közlemény kapcsán Deutsch Tamásnak is sikerült mocskolódás és trágárkodás nélkül megnyilvánulnia, méghozzá úgy, hogy nagyjából igaza is van. A fideszes EP-képviselő Facebook-bejegyzésében azt írja.


"Azért kizárt, hogy Ahmed H. tíz évet kapott volna az USA-ban, mert ha tizedannyit csinál ott, mint amit Röszkén tett, akkor az amerikai rendőrök már rég szitává lőtték volna emberijogilag."

Egyébként az USA-nak vannak ennél jóval haladóbb és humánusabb módszerei is. Akit terrorizmussal gyanúsítanak meg, - persze véletlenül se "túl szélesen értelmezve" - azt mellőzve a magyarországihoz hasonló embertelen ítéleteket,

internálják pár esztendőre a gunatanamói wellness centrumba,

ahol baráti beszélgetések és némi vízbe fojtogatás során tisztázhatják magukat. Hiába, messze vagyunk még a Szabadság Hazájától.