2014. 08. 09. 13:33

Ez már vicc: Gripenekkel avatják az új Fradi-stadiont

Lassan katonai felvonulásba megy át a Ferencváros új stadionjának Chelsea elleni avatója, ahonnan a szurkolókat ugyan elriasztották, de ingyen jeggyel még lehet teltház is.

Valami nagyon nehéz, szinte megmozdíthatatlanul súlyos bútor alá gurulhatott be a Fradi vezetésének gyógyszere – nem elég, hogy vénaszkennerrel haragították magukra a szurkolói csoportokat, akik emiatt bojkottálják a meccseket. Nem elég az sem, hogy idehívták a Chelsea-t az avatóra, de lévén, hogy méregdrágán árazták be a jegyeket, a végén inkább ingyen kezdték osztogatni azokat.

A vs.hu egy olyan videofelvételt tett közzé, amin egy gyakorlatozó Gripen-vadászgép süvít el a Groupama Aréna felett. A stadionavatón ugyanis három ilyen gép fog parádézni, zöld-fehér csíkokat fognak húzni a levegőben. Persze ezt is megmagyarázták: a Honvédelmi Minisztérium a lap érdeklődésére úgy nyilatkozott, hogy szó sincs parádéról, hiszen „az eseményen való megjelenés a tárcának többletköltséget nem jelent, ugyanis azt a pilóták és a gépek az éves tervezett repülési órák keretein belül hajtják végre, a repülés pedig – kiképzési feladatként – támogatja pilótáik szakmai felkészülését”.

A Fradi szervezett szurkolói csoportjai a mérkőzés napjára egyébként külön rendezvénnyel készülnek: a szurkolók a klub testvércsapatának tekinthető Rapid Wien drukkereivel játszanak egy barátságos mérkőzést a BKV pályán, melyet követően a Romantikus Erőszak is fellép majd.

alfahir.hu