2014. 04. 07. 10:09

Ezekben a kerületekben még nem dőlt el a választás

Reggelre, a szavazatok közel 99 százalékos feldolgozottságánál azt láthatjuk, hogy bár néhány nagy csatában sikerült fordítania a baloldalnak, összességében csak 10 kerületben sikerült nyerniük. Valószínűleg csak napok múlva, a szavazatok teljes feldolgozottságánál fog kiderülni, hogy meglesz-e a Fidesznek a kétharmadhoz szükséges 133 mandátum.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2. választókörzetében folyt az országgyűlési választások legszorosabb meccse: vezetett az MSZP-s, a fideszes és a jobbikos jelölt is, hármójukat csak néhány tucat szavazat választotta el egymástól. Reggel fél 8-kor, 98,92 százalékos feldolgozottságnál az MSZP-s Varga László vezet 14 372 szavazattal, őt mindössze 360 szavazattal lemaradva követi a Fidesz jelöltje, Sebestyén László, harmadik helyen pedig a Jobbik jelöltje, Pakusza Zoltán áll, 13 902 szavazattal.

A többi billegő körzet mind Budapesten található: a legszorosabb verseny Simon Gábor volt körzetében, a 15. választókerületben van. Hajnali fél egykor a Fidesz jelöltje, Kucsák László csak 4 szavazattal vezetett a Simon helyett induló Kunhalmi Ágnes előtt. Reggelre, 98,68 százalékos feldolgozottságnál Kucsák csak egy kicsivel tudta növelni az előnyét: most 22 vokssal vezet. Ebben a körzetben valószínű, hogy újra fogják számolni a szavazatokat - írja az Origo.

Budapest 12. választókerületében, a XV. kerületben éjjel egy óra után csak 89 százalékos volt a feldolgozottság, a baloldal jelöltje, az MSZP-s Móricz Eszter 501 szavazattal volt lemaradva a fideszes László Tamáshoz képest, aki a 2010-2014-es ciklusban a kerület országgyűlési képviselője és polgármestere volt. Reggelre, 98,79 százalékos feldolgozottságnál fordított Móricz. Most 253 szavazattal vezet a fideszes jelölt előtt.

Szoros a verseny Budapest 6. választókerületében, a VIII. kerületben is: 98,82 százalékos feldolgozottságnál a fideszes Vas Imre vezet, de Pál Tibor, a baloldal jelöltje csak 448 szavazattal van lemaradva. A Fideszben is számítottak arra, hogy Vasnak nem lesz könnyű dolga, a VIII. kerület képviselője ugyanis a jelenlegi parlamentben sem ő, hanem Kocsis Máté.

Németh Szilárd, Csepel fideszes polgármestere 98,93 százalékos feldolgozottságnál 484 szavazattal van lemaradva baloldali ellenfeléhez, Szabó Szabolcshoz képest Budapest 17. választókerületében.

A Nemzeti Választási Bizottság korábban azt mondta, hogy a külföldön leadott és a levélben érkező szavazatok miatt csak április 12-én fogják bejelenteni a választások hivatalos eredményét.

Origo - alfahir.hu