2014. 08. 28. 10:17

Falut alapított feleségének Matolcsy

Kissé túlzóan úgy is fogalmazhatnánk, hogy Matolcsy György jegybankelnök falut alapított feleségének, hogy az asszony tudjon hol polgármesterkedni - derül ki a HVG csütörtöki számából.

Balatonakarattya és Balatonkenese két és fél évvel ezelőtti szétválásáról van szó, mely komoly vitákat okozott a két település vezetése, lakosai és nyaralótulajdonosai közt.

Matolcsy Gyöngyi, az MNB elnökének felesége az Akarattyai Szilfalevél című helyi lapnak adott interjújában elismerte, ő is tevékenyen részt vett a szétválásban, ugyanitt be is jelentette: a Fidesz-KDNP támogatásával elindul az októberi választáson, hogy Balatonakarattya első polgármestere lehessen.

Kenesén mindeközben nagy a felháborodás, a különvált települések határvonala körül ugyanis még heves viták vannak, úgy fest, a végső szót a bíróság mondja majd ki. A tét nem kicsi: itt dőlhet el, hová kerülnek majd a jelentős adóbefizetőnek számítő üdülők, például a honvédségi ingatlan. Kenese polgármestere, Tömör István nincs könnyű helyzetben: a Fidesz-KDNP támogatottjaként nem háborúzhat Orbán Viktor jobbkezének családjával.

HVG - alfahir.hu