2014. 03. 23. 16:41

Fejenként ötezerért gyilkoltak a cigányok (Videó)

Öregező cigánybűnözőket fogott el a rendőrség, akik ketten összesen 10 ezer forintért vertek halálra egy 92 éves nénit.

A Pest megyei nyomozók két férfit fogtak el, akik 2013 szeptemberében nagykőrösi családi házában bántalmaztak egy idős asszonyt, aki később belehalt a sérüléseibe.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt K. Bence 27 éves és T. Richárd 21 éves ceglédi lakosok ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2013. szeptember 11-én a hajnali órákban átmásztak egy nagykőrösi családi ház kerítésén, majd leemelték a ház bejárati ajtaját.  A lakásban megfenyegették és értékei átadására kényszerítették az ott lakó 92 éves idős nénit, akit többször megütöttek, majd egy kábeldarabbal megkötöztek. A gyanúsítottak 10 000 forint készpénzt vittek el a sértettől. A bántalmazott asszonyt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték, aki a gondos ápolás ellenére 2013. szeptember 17-én elhunyt.

A Pest megyei rendőrök az adatgyűjtés során közel 600 személyt kerestek fel, a beszerzett adatokat folyamatosan elemezték, értékelték. Az eljárás során közel 200 személyt hallgattak ki tanúként. A végrehajtott eljárási cselekmények eredményeként a nyomozók azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyeket.

K. Bencét és T. Richárdot 2014. március 19-én hajnalban, ceglédi otthonukban elfogták és előállították. A rendőrök mindkét férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. Az illetékes bíróság 2014. március 21-én elrendelte a két férfi előzetes letartóztatását  

A nyomozóhatóság vizsgálja, hogy a gyanúsítottak összefüggésbe hozhatók-e más bűncselekmények elkövetésével. Nyilván igen.

police.hu – alfahir.hu