2014. 03. 19. 15:46

Felfüggesztenék a Jobbik beregszászi irodáját

beregszaszA Beregszászi Református Egyházközség presbitériuma felkérte Kovács Béla jobbikos európai parlamenti képviselőt, hogy az ukrajnai válsághelyzetre való tekintettel szerdától meghatározatlan időre függessze fel az egyháztól bérelt helyiségben található ügyfélfogadó irodájának működését - közölték beregszászi hírportálok szerdán.

A karpatalja.ma és a karpatinfo.net portálokon megjelent közlemény szerint a presbitérium azzal indokolta kérését, hogy az iroda működése kapcsán a médiában politikai csatározások kezdődtek, és ezek nyomán az utóbbi időben számos uszító írás jelent meg. Ezeknek az esetleges következményeivel számolva a Beregszászi Református Egyházközség presbitérium mint ingatlanhelyiség-bérbeadó felkéri Kovács Béla független Európai Parlamenti képviselőt, hogy jótékonysági alapítványa irodájának munkáját 2014. március 19-től határozatlan ideig függessze fel.

A Kárpátalján befolyásos Egységes Centrum párt beregszászi önkormányzati képviselői hétfőn beadvánnyal fordultak az ukrán nemzetbiztonsági szolgálat (SZBU) és az Európai Parlament vezetéséhez, valamint Magyarország Külügyminisztériumához, hogy vizsgálják meg, törvényes alapon működik-e Kovács Béla európai parlamenti képviselő ügyfélfogadó irodája Beregszász központjában.

A kárpátaljai ukrán médiában vasárnap nagy visszhangot kapott, hogy Kovács Béla jobbikos EP-képviselő szombaton Szimferopolban úgy nyilatkozott a sajtónak, a Krím státusáról rendezett népszavazás megfelel a nemzetközi előírásoknak.

 

MTI – alfahir.hu