Felháborodtak a barcsiak, elmarad a nemzetgyalázó celeb fellépése

Barcson lépett volna fel a Szent Koronát meggyalázó Varga Viktor. A helyiek felháborodtak, a Jobbik képviselője is a polgármesterhez fordult, a hakni elmarad.

Ahogy arról az alfahir.hu már beszámolt, a TV2 műsorában gyalázta meg a Szent Koronát egy Varga Viktor nevű celeb. Varga nemzeti jelképünk másolatával a fején - melyhez a díszeket sörösdobozokból vágta ki - bohóckodott a műsorban, majd a nadrágját is letolta.

Varga Viktor fellépett volna a barcsi szilveszteri mulatságon, a helyiek azonban kiakadtak a nemzetgyalázó celeb meghívásán.

Ander Balázs, jobbikos országgyűlési képviselő, aki a Somogy megyei 2. választókerületben indult egyéni jelöltként, levélben fordult a település polgármesteréhez, melyben jelezte neki: a városvezetés részéről "elfogadhatatlan lépés lenne egy ilyen ostoba provokátor közpénzek felhasználásával történő fellépési lehetőséghez juttatása". A politikus tolmácsolta a helyiek akaratát is és megkérte a polgármestert, hogy mondják vissza a fellépést. "Bölcsebbnek találjuk, ha a város egy fillér gázsit sem rak Varga „úr” zsebébe. Elég volt hagyományaink kicsúfolásából, múltunkhoz kapcsolódó szent ereklyéink büntetlen kifigurázásából!" - írta Ander.

A polgármester elfogadta a helyiek akaratát és egyet is értett a felvetéssel. Válaszában ezt írta: "Az említett fellépő koncertjét a barcsi emberek hozzánk eljutott felháborodására hivatkozva lemondtuk. Barcs városa eddig is közösen ünnepelt, ezt a közösséget pedig facebook-botrányokkal és vitatott fellépőkkel sem szándékozunk szétszakítani. A hagyomány szerint ahogy búcsúzunk az óévtől, olyan hangulatban kezdjük az újesztendőt. Bízom abban, hogy a város apraja-nagyja közösen és jó hangulatban köszöntheti majd a 2015-ös évet."

alfahir.hu