2012. 05. 16. 16:33

Feljelentést tett a Horthy-szobor meggyalázása ügyében a Jobbik

A Jobbik feljelentést tett a legfőbb ügyésznél Horthy Miklós frissen felavatott szobrának leöntésével kapcsolatban és kezdeményezi Dániel Péter elmeorvosi vizsgálatát is - mondta el Szilágyi György mai sajtótájékoztatóján.

SZilágyiA jobbikos képviselő szerint “faramuci” helyzet, hogy pont a graffitik és falfirkák büntetésének szigorításának napján történt a felháborító eset, hogy Dániel Péter gyurcsányista ügyvéd gyáván, az éj leple alatt vörös festékkel öntötte le a két napja Kerekiben felállított Horthy-szobrot, majd tettét lefotózta és meg is osztotta a nyilvánossággal. A Jobbik ezért feljelentést tett a legfőbb ügyésznél rongálás és kegyeletsértés bűntette miatt, valamint kezdeményezi Dániel Péter elmeorvosi vizsgálatát, mert cselekedetei alapján egy magamutogató közveszélyes őrült képét írja le.

Ezen felül a radikális párt bejelentést tett az ügyvédi kamarához, mert ezzel és korábbi tetteivel is méltatlanná vált arra, hogy ügyvéd legyen, illetve vizsgálják meg a kizárási lehetőségeket is.

Szilágyi György elmondta, hogy Dániel Péter semmibe vette Kereki közvéleményét és megélhetési rettegőként, mint “értelmiségi”, rá akarja erőltetni az ott élőkre a véleményét. A jobbikos képviselő feltette a kérdést: vajon az ügyvéd úr leöntené festékkel azon zsidó családokat is, akik évről-évre elhelyezik Kenderesen a Horthy család sírjára az emlékezés és tisztelet koszorúit azért, mert zsidómentő tevékenységével hozzásegítette őket a háború túléléséhez. A Jobbik emellett felszólítja a zsidó szervezeteket is, hogy határolódjanak el Dániel Péter tettétől, mivel ezzel a magyar zsidóság megítélésének is jelentősen ártott.

FZ - barikad.hu