Feminista takarítónőt keres az EBESZ

A Nyugat máris megkezdte a munkahelyteremtést Ukrajnában. Az EBESZ kijevi irodájába 500 eurós havi bérért keresnek takarítónőt.

Világosan bebizonyosodott, mennyire alaptalan az a vád, hogy Európa magára hagyja a gazdasági összeomlás szélén egyensúlyozó Ukrajnát. Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetnek máris köszönhetnek egy remekül fizető állást - adja hírül a szon.hu. Az EBESZ fővárosi irodájába havi 500 eurós (kb. 150.000 forintos)  havi bérért keresnek takarítót. Ám egy ilyen rangos szervezetnél nem lehet akárki higiéniai menedzser. 
 
A jelentkezőnek nem csak a súrolás és porolás, vagy a modern háztartási gépek kezelésének tudományában kell otthon lennie. Alapfeltétel legalább az érettségi, a kiváló angol nyelvtudás, a diszkréció és  - dobpergés!!!! - 
a nemek közötti egyenlőségnek, mint "erkölcsi normának" feltétlen elismerése.
Elvégre civilizált, progresszív európai értelmiségiek szemetesét nem ürítheti ki akármilyen elmaradott, retrográd, ultrakonzervatív asszonyság. 
 
A havi 15 ezer hrivnyás fizetés nagyjából húszszorosa egy átlagos ukrán takarítónő bérének, de a nagyjából 3000 hrivnyás átlagbérnek is az ötszöröse. Ráadásul nem az utóbbi hónapokban rohamosan elértéktelenedő hrivnyában, hanem euróban fizetnek. Szóval, a háztartási munkákban jártas,  kijevi kommunikáció-angol szakos, elkötelezett feminista hipszterek közül egyvalaki már biztosan megvalósíthatja az amerikai álmot.