2014. 12. 05. 12:12

Fenyegetik a Szent Koronát gyalázó celebet

Varga Viktor már kezdi érteni, hogy mivel jár az, ha egy nemzet szakrális ereklyéjét vonja be gusztustalan, magamutogató provokációjába. „Megölünk! Hogy képzeled, hogy meggyaláztad a Szent Koronát?" – ilyen és ehhez hasonló üzeneteket kap a kereskedelmi televíziók bulvár mocsarából előmászott celeb. A Blikknek sírta el bánatát, hogy szomorú, mert „félreértették”.

Varga az egyik kereskedelmi csatorna műsorában a Szent Korona egy felismerhető másolatával a fején tolta le nadrágját a műsorvezető biztatása mellett. Varga szerint ez „művészet”, amellyel az elmúlt időszak történéseit akarta kifejezni.

fereg

„A saját eszközömmel, a művészettel s a meztelen valómmal szerettem volna reflektálni az eseményekre, de úgy látszik, ez sokaknak nem jött át. (…) Folyamatosan kapom az üzeneteket, amelyek közül a legtöbb gyalázkodó. Nem egy olyan volt, hogy életveszélyesen megfenyegettek, és azt írták, hogy az életemre törnek. Pedig nem az emberek ellen vagyok, hanem mellettük! Szeretném, ha ezt megértenék!” – magyarázkodott a Blikknek. Állítása szerint egyébként már „megbánta” a tettét.

Az Alfahír még a műsor adásba kerülése előtt felhívta a figyelmet a celeb ocsmány provokációjára, amely futótűzként terjedt el az interneten. Az ügy kapcsán megszólalt Vona Gábor, a Jobbik elnöke is: „(…) van olyan helyzet, amikor valaki olyan mélyre süllyed, hogy az ember kénytelen szóvá tenni. Amikor ’szabadságnak’ és ’művészetnek’ nevezett ürességében olyanra vetemedik, ami nem maradhat annyiban. Ez a fiatalember a számomra és milliók számára szakrális erővel bíró nemzeti, történelmi jelképet, a magyar Szent Koronát gyalázta meg.”

Ander Balázs Somogy megyei jobbikos országgyűlési képviselő pedig levélben kérte Barcs polgármestert, hogy Varga Viktort ne engedjék fellépni. Arra figyelmeztetett, hogy "elfogadhatatlan lépés lenne egy ilyen ostoba provokátor közpénzek felhasználásával történő fellépési lehetőséghez juttatása".

alfahir.hu