2015. 03. 25. 19:23

Fideszre várva

A Jobbik az ellenzék vezető erejeként természetesen részt vesz a Tóbiás József által kezdeményezett egyeztetésen, ám elvárja, hogy azon a Fidesz-frakció is képviseltesse magát. A kormánypártnak ugyanis számos kérdésben kell világos és érthető választ adnia a magyar embereknek. Mint ugyanis a kiderült, a kormánypárt frakciója már a brókerbotrány kirobbanása előtt tisztában volt az elkerülhetetlen csőddel, mégsem a keményen dolgozó kisemberek pénzét, hanem a saját vagyonukat mentették - áll a Jobbik mai közleményében.

Az ötpárti egyeztetésen arról is beszélnünk kell, hogy milyen szerepe volt a brókerbotrányban a szocialista kormányoknak, milyen üzleti kapcsolatok álltak és állnak fenn a bukott baloldal vezetői és a brókerházak korrupt vezetői között.

A Jobbik tehát felszólítja a „Fidesz-brókerházat”, ne futamodjon meg gyáván a felelősségre vonás elől, hanem álljon a népképviseletet jelentő ötpárti plénum, a sajtó és így a teljes hazai nyilvánosság rendelkezésére - olvasható a Vona Gábor által jegyzett közleményben.