Happy end: fociedzőként áll talpra a lebukott al-Kaida szimpatizáns

Rossz kezdet, happy end. Spanyolországban, Getafe városában lesz fociedző az a szír illegális migráns, akiről kiderült, hogy az al-Kaida szíriai leányállatának az al-Nuszra Frontnak a szimpatizánsa - jelentette be Sara Hernández a kisváros polgármestere.

"Ez egy újabb lépés, amellyel Getafe városa kimutathatja szolidaritását"

- fogalmazott Sara Hernández, aki elmondta, hogy a férfit és családját egy berendezett lakás várja, továbbá nem menekültstátuszt kap, hanem munkaszerződést, így mint külföldi munkavállaló kaphatja meg a tartózkodási engedélyt. Az 52 éves Osama Abdel-Muhsen Alghadabot, aki hazájában tornatanári felügyelő és edző volt az Al Fituwa Football Clubnál, a spanyol futballedzői oktatási központ (CENAFE) alkalmazza. Osama az ajánlatot örömmel és azonnal elfogadta, de azt kérte, segítsenek neki abban, hogy Törökországban tartózkodó felesége és másik két gyereke is Spanyolországba utazhasson. Mostantól mindannyian a 3,26 millió fős Madrid közelében élhetnek majd.

Korábban megírtuk, hogy „This is Christian Syria” – közösség oldala kiszúrta azokat a bejegyzéseket Osama Abdel-Muhsen facebookos profilján, amin az al-Kaida jelképe szerepel, vagy éppen Szíriába hívja a dzsihadistákat. Lebukása után a férfi törölte a facebookos profilját, talán az állásinterjún akarta elkerülni a kellemetlen kérdéseket. „Nem kizárt, hogy ezzel a borítóképpel csupán a lojalitását akarta bizonyítani ahhoz a radikális csoporthoz, amely azt a területet uralja, ahol épp a családja él. Polgárháború van. Nem az elvek számítanak, hanem a túlélés” – írta cikkünk megjelenése után nem sokkal a Heti Válasz egy szakértőre hivatkozva. 

Hozzáteszi a lap:

„semmi nem kizárt, de az is lehet, hogy ha valaki iszlamistának látszik, az valóban iszlamista.”