2014. 12. 03. 09:08

Folytatódik a harc: bebetonozná embereit Simicska

A hvg.hu információi szerint újabb fronton folytatódik az Orbán-Simicska háború.

A portál úgy tudja, a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Hír TV több műsorvezetőjét és szerkesztőjét is azzal kereste meg, hogy módosítsák munkaszerződésüket. AZ új kontraktusban kikötnék, hogy amennyiben kilépnek a cégtől, úgy másfél éven keresztül nem helyezkedhetnek el rivális médiánál.

A hvg.hu szerint ennek két oka lehet: elképzelhető, hogy a csatornánál újabb átszervezés vagy fizetéscsökkentés várható, de nem kizárt az sem, hogy Simicska így próbálja megakadályozni, hogy a tévé tapasztalt munkatársaiból építhessen ki a közmédia egy ellen-Hír TV-t.

A pletykák szerint ugyanis épp ez a szándékuk Orbánéknak: a köztévében több híradót és közéleti műsort terveznek, ahová elcsábítanák a Hír TV népszerűbb és tapasztaltabb munkatársait.

A portálnak egy Hír TV-nél dolgozó műsorvezető elmondta: eddig is szerepelt a szerződésükben ilyen kitétel, ám másfél év helyett csak fél évre szólt az "átigazolási" tilalom. Amennyiben mégis rivális csatornához mennek, úgy hat hónapnyi fizetést kéne befizetniük a cég számlájára.

alfahir.hu