1_negyes_c

Megtalálták a radioaktív anyagot tartalmazó konténert Mexikóban

A konténert a közép-mexikói Guanajuato szövetségi államban, Celayában találták meg este egy bolt előtti parkolóban. Épen került elő, nem rongálták meg.

Főoldali cimke: 
nincs veszély
Bevezető szöveg tartalom oldalon: 

A mexikói hatóságok megtalálták szerdán az előző nap ellopott, radioaktív anyagot tartalmazó konténert, és lefújták a hat szövetségi államra érvényes, sugárfertőzés veszélyére figyelmeztető riadót.

social: 

Törökországban jelenleg több mint 3,5 millió bevándorló és menekült él

Az Anadolu állami hírügynökség jelentése szerint beszámolt arról, hogy Törökország eddig 3 551 078 embert fogadott be. Soylu szerint ez a szám legalább háromszor annyi, mint ahány migránst az Európai Unió (EU) tagországai együttesen beengedtek a területükre. A miniszter úgy tudja, hogy az EU összesen 866 831 szíriai bevándorló menekültkérelmét fogadta el.

Összehasonlításként rámutatott: míg Törökország lakossága 80 millió, az Európai Unióban több mint 500 millióan élnek.

Főoldali cimke: 
zárt kapu
Bevezető szöveg tartalom oldalon: 

Törökországban jelenleg több mint 3,5 millió bevándorló és menekült tartózkodik - mondta Süleyman Soylu belügyminiszter szerdán.

social: 

Míg a Csíkit elnyomta, tovább gazdagodott a Heineken

Az egyszeri tételeket és az árfolyamhatást nem számolva 9,9 százalékkal, 3,54 milliárd euróra nőtt a csoport működési nyeresége, a működési haszonkulcs pedig 16,5 százalékról 17,0 százalékra javult - közölte a Heineken szerdán a vállalat székhelyén, Amszterdamban.

Főoldali cimke: 
jól megy nekik
Bevezető szöveg tartalom oldalon: 

Emelkedett a világ második legnagyobb söripari vállalatának, a Heinekennek a bevétele és a nyeresége is 2016-ban.

social: 

Brit fegyverekkel gyilkol Jemenben Szaúd-Arábia?

Onnan indult az egész történet, hogy egy civil szervezet feljelentette a bíróságon a londoni kormányt, azért, mert Szaúd-Arábia a britektől vásárolt bombákkal is operált a jemeni háborúban, ami civil áldozatokat is követelt. Az ügy már a legfelsőbb bíróság előtt van, ahol a fegyverlobbi körmére nézhetnek. 

Főoldali cimke: 
fegyverkereskedelem
Index fotó - nagykép: 
Bevezető szöveg tartalom oldalon: 

Nagy-Britannia olajbankókért, fegyverrel üzletel a Közel-Keleten, ami komoly kérdéseket vet fel.

social: 

Négy merényletre készülő dzsihadistát fogtak el a franciák

A tájékoztatás szerint a 16, 20, 26 és 33 éves gyanúsítottakat azután tartóztatták le, hogy acetont vásároltak, amelyre feltételezhetően egy robbanószerkezethez volt szükségük.

A házkutatások során a dzsihadisták által előszeretettel használt TATP-t, vagyis triaceton-triperoxid nevű robbanóanyagot, acetont, fecskendőket és védőkesztyűket találtak a nyomozók a gyanúsítottak lakásában, akiknek egy részét radikalizálódás miatt megfigyelés alatt tartották a titkosszolgálatok.

Címkézés: 
Főoldali cimke: 
rendkívüli állapot
Bevezető szöveg tartalom oldalon: 

Őrizetbe vett a francia rendőrség pénteken négy embert, köztük egy 16 éves lányt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy merényletet készítettek elő a dél-franciaországi Montpellier-ben - közölték nyomozati források.

social: 

Török katonákat ölt az orosz légierő

A Kreml elismerte, hogy tévedésből török katonákra nyitott tüzet a légierejük Szíriában, három katona meghalt, 11 megsebesült. Putyin már telefonon beszélt Erdogannal az esetről, részvétét kifejezve.

A légierő eredetileg az Iszlám Állam harcállásait támadta volna. Az Eufráteszi Pajzs hadműveletben résztvevő katonák az áldozatok, a hibát az okozhatta a Kreml szerint, hogy a törökök egy olyan objektumban tartózkodtak, melyről az oroszok azt hitték, hogy a terrorszervezet kezén van.

Főoldali cimke: 
háború
Index fotó - nagykép: 
Bevezető szöveg tartalom oldalon: 

A szíriai el-Báb környékén dúló harcok közepette tévesztett célt a légierő - írja az Index, a Ria Novosztyira hivatkozva.

 

social: 

Repülés közben megállítható forgószárny, ez a jövő helikoptere?

Oroszországban nem viccelnek ha a haditechnika kerül szóba, ezt mindig is tudtuk. A legújabb hírek szerint ez továbbra is így van, Zsukovszkij városban egy olyan helikopter kifejlesztésén dolgoznak, aminek megállíthatóak a forgószárnyai - na de repülés közben! 

Főoldali cimke: 
innováció
Index fotó - nagykép: 
Bevezető szöveg tartalom oldalon: 

Forradalom jöhet a helikopterek technológiájában - készülőben a forgó- és egyben merevszárnyas gép.

social: 

Közel száz migráns jött át a kerítésen

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken és szombaton négy-négy, vasárnap 50 migránst tartóztattak föl, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a szerb-magyar határnál szolgálatot teljesítő rendőrök és katonák. Az ország területén mélységben és más külső határszakaszokon 33 határsértőt fogtak el a hétvégén.

Főoldali cimke: 
ostrom
Bevezető szöveg tartalom oldalon: 

Az ország területén 91 határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

social: 

A norvégok szerint orosz hackerek támadták meg őket

A PST szerint az adathalászok nem tudtak hozzáférni titkos információkhoz, mivel egyik érintett e-mail-fiókot sem használták ilyen adatok tárolására. A PST szerint a hackerek parlamenti képviselők mellett a hírszerzés, a külügyminisztérium, a hadsereg és egy norvég egyetem dolgozóinak levelezéséhez szereztek hozzáférést.

Főoldali cimke: 
vírus
Bevezető szöveg tartalom oldalon: 

Kilenc, kényes adatokat tartalmazó e-mail-fiókot tört fel Norvégiában egy Oroszországhoz köthető hackercsoport - jelentette pénteken a norvég hírszerzés (PST).

social: 

Kártalanítják a madárinfluenza károsultjait

A tájékoztatás felidézi: Magyarországon a múlt év novemberében jelent meg a madárinfluenza. A járvány megjelenése óta összesen valamivel több, mint 3 millió baromfit kellett elpusztítani. A leölésből származó közvetlen kár mintegy 3 milliárd forint.

A járványügyi intézkedés következtében a közvetlen kár - leölt állatok, megsemmisített termékek, anyagok, eszközök és tárgyak - miatt a tulajdonosok 100 százalékos állami kártalanításban részesülnek. Ez minden állattartóra vonatkozik, aki az állategészségügyi előírásokat betartja, illetve betartotta.

Főoldali cimke: 
károk
Bevezető szöveg tartalom oldalon: 

A kormány minden állattartót kártalanít a madárinfluenza miatt keletkezett veszteségeiért; erre több mint 3 milliárd forint áll rendelkezésre, amiből eddig mintegy 1,2 milliárd forintot fizettek ki - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) pénteken az MTI-vel.

social: 

Oldalak

Feliratkozás RSS - 1_negyes_c csatornájára