2016. 12. 28. 11:10

Fotocellás ajtónak rohant rablás után a 16 éves suhanc

Egy fiatalkorú bűnöző fiú a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség vádirata szerint két hónappal ezelőtt az Örs vezér téren a földre rántott és kirabolt egy 66 éves férfit, írja az ügyészség honlapján.

A vádirat szerint a 16 éves fiatal 2016. október 31-én a kora délutáni órákban a XIV. kerületi Örs vezér téren, a HÉV végállomás előtt odalépett a 66 éves férfihoz, majd őt egy hirtelen mozdulattal a kabátjánál fogva a földre rántotta.

Ezután a már földön fekvő sértett kabátjának felső zsebéből kivette a férfi pénztárcáját, amiben 28.000 forint készpénz, valamint a sértett személyes iratai voltak.

A vádlott ezután a HÉV állomásnál lévő bevásárlóközpont irányába menekült, ahol azonban nekiszaladt az üzletközpont – előtte éppen bezáródó – fotocellás ajtajának.

Ekkor egy a sértett segítségre siető járókelő őt elfogta és a rendőrök kiérkezésig visszatartotta.

Videónk nincs az esetről, de cserébe itt egy vicces válogatás

A fiatalkorú elkövetőt a kerületi ügyészség rablás bűntettével és közokirattal visszaélés vétségével vádolja, és vele szemben – a fiatalkorúakra vonatkozó szabályok szerint – javítóintézeti nevelés elrendelését indítványozza a vádiratban.