2014. 04. 10. 09:29

Francia cégnek adhatják el az új Fradi-stadion nevét

Egyre valószínűbb, hogy nem Albert Flórián stadionnak hívják majd a Fradi hamarosan elkészülő arénáját. Úgy tudni, hogy az üzemeltetők már meg is állapodtak a névhasználati jog értékesítéséről.

(fotók: facebook.com/UjAlbertStadion)

Emlékezetes: a Fradi-stadiont 2007. december 21-én nevezték el Albert Flóriánról, hazánk egyetlen aranylabdás játékosáról. Az új arénát egy pályázaton kiválasztott vállalkozás üzemelteti majd. Jelentős bevételt remélnek a több tízmillióért kiadott skyboxokból, de áruba bocsájtják a stadion nevét is. Utóbbi megoldás külföldön már bevett szokás, Magyarországon azonban még nem volt ilyenre példa.

Egy biztos: a szurkolók közül sokan nem örülnének, ha a stadion nem a klub legendájáról, hanem egy cégről lenne elnevezve. Így van ezzel a fourfourtwo.hu által megkérdezett ifjabb Albert Flórián is, aki az információ hallatán szinte alig jutott szóhoz.


A találgatások már megindultak az évi százmilliós összeget fizető névadó kilétéről. Sokan a Samsungot tartják a befutónak, míg egyesek a klubbal a napokban szerződést kötő német Telekom csoportot, ám az alfahir.hu információi szerint a labdarúgó csapat jelenlegi főszponzorainak egyikéről, egy francia központú cégről kapja majd nevét az új létesítmény.

alfahir.hu