Geszti Péterrel ünnepli a Fidesz a hűség napját

A Jobbik érthetetlennek és felháborítónak tartja, hogy a Sopron történelmében sorsfordító, 1921-es nyugat-magyarországi felkelés és december 14-ei népszavazás 91. évfordulójának ünnepségére a fideszes városvezetés az ultraliberális popbizniszman Geszti Péter fémjelezte Gringo Star nevű formációt hívja meg, hogy szórakoztassa városunk polgári közönségét – áll Gőbl Gábor soproni önkormányzati képviselő szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Gőbl nem érti, hogyan lehetséges, hogy a „balliberális hatalmi- és kulturszcéna által dédelgetett, 2005-ben Gyurcsány Ferenc által kitüntetett polihisztor” a patriotizmus soproni ünnepén megbízást kaphat „értéktelen művészetének” népszerűsítésére.

„Talán már jótékony homály takarja, hogy Geszti Péter 2002-es országgyűlési választásokat megelőzően az SZDSZ választási kampány tanácsadójaként, az MSZP izraeli kampányvezérével, Ron Werberrel karöltve sikeresen tévesztette meg a választókat? Nem emlékeznek, hogy hazugságokra épülő pr-technikáikkal véget vetettek az első Orbán-kormány regnálásának, ami elősegítette a liberális erkölcsi és értékválságot, Magyarország tudatos eladósítását?” – teszi fel a kérdést a képviselő.

A politikus felidézi Geszti Szombat c. hetilapnak adott interjúját, amelyben kifejti: „2002 előtt a közélet számos történésével nem tudtam egyetérteni. Azt gondolom, hogy a liberalizmus van olyan fontos számomra, hogy a szakmai munkámmal támogassam a hozzám legközelebb álló pártot az SZDSZ-t.”

A Jobbik elítéli a fideszes városvezetés könnyűzenén keresztül is megítélhető kultúrpolitikáját, amely 2006-os hatalomra jutásuk óta látványosan nélkülözi a nemzeti oldal iránt elkötelezett művészek és produkciók városunkba hívását, saját rádiójában mellőzi a legnépszerűbb magyar előadók közül a hagyományos értékeket közvetítő patrióta zenekarok sugárzást.

„Felszólítjuk a fideszes városvezetést, tegye nyilvánossá, hogy Geszti Péter a soproni adófizető polgárok adójából milyen összeget kap december 14-ei soproni fellépéséért, és ezzel szemben milyen összeggel támogatja Sarkady Sándor legújabb, Sopron 1944/45-ös terrorbombázásairól szóló tényfeltáró kötetének megjelenését!” – zárul a közlemény.

barikad.hu