2017. 01. 12. 20:55

Gond nélkül Németországban maradnak a kiutasított észak-afrikai bevándorlók

Az elmúlt évben több mint 8 ezer észak-afrikai migránsnak dobták vissza menedékkérelmét a német hatóságok, ennek ellenére csupán 368-an távoztak az országból – írja a zeit.de német hírportál.

Az algériai, marokkói és tunéziai illegális bevándorlókat a jelenlegi szerződések és jogszabályok miatt nem tudják kiutasítani. A migránsok úgy védekeznek a kitoloncolás ellen, hogy megsemmisítik papírjaikat, ezek nélkül a célországok visszautasítják fogadásukat, így pedig Németországban maradhatnak. Meg kell jegyezni továbbá, hogy liberális és baloldali jogvédő szervezetek különböző türkökkel hatékonyan akadályozzák a kiutasításokat. Az akcióikhoz orvosok is csatlakoznak, akik olyan betegségekről állítanak ki hamis igazolásokat az érintetteknek, amikben azok a valóságban nem is szenvednek.

A decemberi berlini terrortámadást egy olyan tunéziai férfi követte el, aki 2015-ben érkezett Németországba, majd a hatóságok elutasították a menedékkérelmét. Mivel azonban nem tudták bizonyítani tunéziai állampolgárságát, ezért kitoloncolni sem sikerült.