2014. 09. 03. 19:53

GPS buktatta le az autótolvaj bandát Pomázon

sEgy pomázi telephelyen több autó alkatrészét találták meg az újpesti rendőrök. A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitánysága lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen, akit még keresnek.

A rendőrségen 2014. szeptember 2-án tett bejelentést egy nő, mivel az általa használt autót a Pomáz, Pozsonyi utcából ellopták. A járműbe szerelt GPS-készülék adatai szerint az autó a Pomáz, Céhmester utcában található. Az információ ellenőrzését a IV. kerületi rendőrök a Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársaival közösen kezdték meg.

A szentendrei rendőrök a helyszínre tartva, a közelben felfigyeltek a lopott autóra és követni kezdték. A sofőr észrevette a rendőröket, majd gyorsított és elmenekült. Időközben a Pomáz, Céhmester utcában az újpesti rendőrök felnyitottak egy raktárépülethez tartozó garázst, amelyben autó- és motoralkatrészeket találtak.

A rendőrök gépkocsi motorblokkokat, autógumikat, autóüléseket, rendszámtáblákat, szétbontott műszerfalakat, légzsákot és a járművek szétszereléséhez szükséges eszközöket foglaltak le. Az adatgyűjtés során megállapították, hogy az ingatlant egy férfi bérelte. A 44 éves Kiss Lajos lakásán tartott házkutatáskor további autóalkatrészeket találtak a rendőrök.

Kiss Lajos 44 éves pomázi lakos ellen a rendőrség elfogatóparancsot adott ki. A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 457-5600/44-140 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8-16, p: 8-13), a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

police.hu – alfahir.hu