2012. 08. 31. 17:45

Gyermekotthon lakói keserítik meg a pestszentlőrinciek életét

A Jobbik XVIII. kerületi alapszervezetének közleménye szerint az Aga Gyermekotthon lakói megkeserítik a környéken lakók életét: randalíroznak, szemetelnek, rongálnak. A párt ezért felszólítja a fenntartót, hogy mihamarabb szüntesse meg a kialakult helyzetet.

A fővárosi önkormányzat öt évvel ezelőtt Pestszentlőrinc békés lakótelepére költöztette az Aga Gyermekotthont, melyben 3-17 éves gyerekek, és 24 éves korosztályig utógondozottak laknak. Az elmúlt évek során egyre több probléma vetődött fel az otthon lakóival kapcsolatban, ma pedig már napi szinten kell a Gloriett lakótelepen élőknek a rendőrség segítségét kérni.

A Jobbik szerint az otthon fiataljai viselkedésükkel rendszeresen zavarják, sőt, megkeserítik a környéken élők mindennapjait. Fenyegetik őket, randalíroznak, szeméttel árasztják el a lakótelepet, rongálnak, közterületen élnek nemi életet, bedrogozott állapotban zaklatják a helyieket.

Miután az elmúlt évek alatt a lakók minden hivatalos szervtől kértek segítséget, de a helyzet nem oldódott meg, néhányan a Jobbik kerületi alapszervezetéhez fordultak - áll a közleményben. Az alapszervezezet tanácsát megfogadva a lakóközösség egy része éjjel-nappal próbálja védeni az ott élők nyugalmát, továbbá nemrégiben a XVIII. kerületben is megalakult a Szebb Jövőért Önvédelmi Mozgalom, melynek tagjaira bármikor számíthatnak a lakók.

A Jobbik XVIII. kerületi alapszervezete felszólítja a fenntartót, hogy azonnal szüntesse meg ezt a helyzetet, tegyen végre rendet az intézményben. A rendőrség figyelmét pedig felhívják arra, hogy határozottan lépjenek fel a környéken randalírozó fiatalokkal szemben. A Gloriett lakótelepen élők mindennapjait az Aga nevelőotthon lakói tették élhetetlenné, és joggal követelik, hogy szűnjön meg ez az áldatlan állapot - zárul a XVIII. kerületi Jobbik közleménye.


barikad.hu