2012. 04. 03. 13:46

Gyurcsány is bukhatja a diplomáját?

A Schmitt Pál lemondott köztársasági elnök körül kirobbant plágiumbotrány kapcsán egyre több politikus diplomájával kapcsolatban merültek fel kételyek, köztük Gyurcsány Ferenc korábbi szocialista miniszterelnök szakdolgozatával is.

gyurcsány ferencA Pécsiújság.hu oldal egyik olvasója tudni véli, hogy az egykori KISZ-titkárnak az államvizsga előtt még szakdolgozatot sem kellett írnia. Mellár Tamás professzor, a pécsi közgáz egyik akkori tanára állítja, ha Gyurcsányt kellett vizsgáztatni, minden alkalommal felhívta az oktatót a pártbizottság.

Az online lap beszámol róla, hogy az egyik híresztelés szerint a nyolcvanas években a KISZ egyik vezető tisztségviselőjeként dolgozó politikus úgy kapott főiskolai diplomát, hogy szakdolgozatot se kellett írnia. A Demokratikus Koalíció elnöke korábban úgy érvelt, hogy a főiskolát követően átment a közgázra, és egy közös szakdolgozatot adott be.

Az internetes portál megkereste Lengvárszky Attilát, a Pécsi Tudományegyetem oktatási igazgatóját, ő azonban adatvédelmi okokra hivatkozva nem adott tájékoztatást arról, hogy Gyurcsány Ferenc megírta-e a szakdolgozatát vagy sem.

Személyes adatokat kizárólag a rendőrség és az ügyészség számára adhatnak ki volt vagy jelenlegi hallgatókról, nekik is csak abban az esetben, ha valamilyen bűncselekmény gyanúja merül fel a tanulóval kapcsolatban – hangsúlyozta az oktatási igazgató.

Erős politikai nyomásra talán vizsgálható lenne a kért diploma, de Gyurcsány Ferenc esetében erről egyelőre nincs szó – tette hozzá.

Pécsiújság.hu nyomán barikad.hu