2017. 01. 08. 09:48

Ha bosszankodik a hideg miatt, gondoljon a salgótarjániakra!

A hidegrekordot hozó farkasordító időnek kevesen örülnek, de valószínűleg a legdühösebb embereket ma Salgótarjánban találni. Az ország egyik legfagyosabb régiójában sok családnál ma este hatig nem lesz fűtés.

Üzemzavar alakult ki a salgótarjáni távhőszolgáltatásban, melynek javítási munkálatai miatt 2017. január 8-án

8 órától 18 óráig több lakásban szünetel a távfűtés- és melegvíz-szolgáltatás

- adja hírül a police.hu.

A lakosság részére a helyi védelmi bizottság melegedőhelyet biztosít a Városi Sportcsarnokban. Az érintett településrészen a rendőrség a személy- és vagyonbiztonság megóvása érdekében folyamatos rendőri jelenlétet biztosít.

Az ország hőtérképén jól látható, hogy

Nógrád megye jelenleg hazánk leghidegebb tájéka.

Van olyan település, ahol ma reggel nyolckor -25 fokot mértek.

 

Az ország hőtérképe leginkább a "Mások" arcára hasonlít

Ma reggel a szombatinál is zordabb fagyra ébredhettünk. Reggel nyolc körül az ország nagy részén -15 fok alatti hőmérséklet uralkodott, de számos -20 fok alá is lecsúszott a higanyszál. -10 fok feletti "melegre" csak a Dunántúl nyugati felének szerencsés lakói ébredhettek. Az ország hőtérképe vasárnap reggel leginkább a Trónok Harcából ismert élőholtak, a "Mások" arcszínére emlékeztet.

Az Időkép szerint jelenleg -17 fokot mérnek a nógrádi megyeszékhelyen, és -8 fok fölé nap közben sem is fog kúszni a hőmérő higanyszála. Hogy mennyire hideg lehet Salgótarjánban, azt talán nem is szemléltethetné jobban semmi, mint, hogy tegnap a városban ilyen szép jégvirágot fényképezett az MTI fotósa, Komka Péter.