Ha Magyarországra jössz, elveheted a magyarok munkáját!?

"Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját"- olvasható úton-útfélen a kormány eredeti, költséges óriásplakátokon közzétett, migránsoknak szóló, de magyar nyelven megfogalmazott üzenete. Ezzel szemben Tállai András által jegyzett NGM közlemény szerint 2015-ben 59 ezer, harmadik országbeli állampolgár (magyarul: migráns) foglalkoztatható! Vagyis a kormány ahelyett, hogy saját állampolgárainak biztosítana megélhetést, az ország migránsok általi megszállását segíti elő - írja közleményében a Magyar Polgármesterek Közössége.

A szervezet felhívja a figyelmet: a menedékjogról szóló (2007. évi LXXX.) törvény módosítása alapján tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetben, helyi önkormányzat tulajdonában vagy használatában álló ingó- és ingatlan vagyontárgyak "igénybe vehetők", azaz lefoglalhatók. A Magyar Polgármesterek Közössége szerint ez a törvénymódosítás az önkormányzatok Alaptörvényben biztosított önrendelkezési jogának lábbal tiprása.

Válsághelyzet azért van, mert a kormány képtelen kezelni a migrációt, képtelen megvédeni az országhatárt. Tehetetlenségét a magyar emberekkel kívánja megfizettetni: elveszik a magyarok munkáját és a nemzet vagyonát - fogalmaznak.